Sherry yoghurt recept

"Mitt köks" Coleslaw

"Mitt köks" Coleslaw

1 dl naturell yoghurt, turkisk. 1 msk vinäger, vitvins, eller sherry. Så här gör du. 10 minuter. Strimla kålen fint
Damma av grytan!

Damma av grytan!

Torsk, lax och scampiFonduetipsBuljongen görs extra stark och smaksätts med en skvätt rött vin till kött eller vitt vin/sherry till fisk
Förrätt av nyårsräkcocktail

Förrätt av nyårsräkcocktail

Smaka av den med sherry, tabasco, salt och peppar.  Rör ihop yoghurt och majonnäs och tillsätt lite mjölk eller kallt vatten så att du får en krämig konsistens på dressingen

Semifreddorecept

Vispa grädden fluffig och blanda med yoghurten. Blanda i gräddyoghurten. 100 g hasselnötter 200 g mörk choklad 4 ägg 4 msk socker 2 dl vispgrädde 2 dl turkisk yoghurt 2 msk mandel- eller nötlikör, t ex Amaretto eller Frangelico 100 g vit choklad 1 dl minimarshmallows (alternativt klippta stora) 1 dl grovt krossade maränger Rosta hasselnötterna i ugnen i 200 grader tills de fått lite färg och börjar dofta. 1 vaniljstång 4 ägg 1/2 dl socker 5 dl grädde 1 nypa salt 100 g mörk choklad 1 1/2 dl sött dessertvin (t ex marsala eller sherry) 3 dl hallon eller blandade bär (frusna går bra) Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna med knivspetsen i en skål. 2 dl turkisk yoghurt
Pulled pork

Pulled pork

Ta ut och mosa med en gaffel och servera med massa grönsaker, yoghurt o barbequesås i pita eller tacobröd
LCHF 3

LCHF 3

vitkålsgratäng, oxsvans i sås på tomat, paprika, vitlök, gul lök, sherry, lagerblad. vitkålsgratäng, oxsvans i sås på tomat, paprika, vitlök, gul lök, sherry, lagerblad
Återuppstånden fröken Dill bjuder på vinterpicknick

Återuppstånden fröken Dill bjuder på vinterpicknick

Vad sägs om matmuffins med bacon, purjo och chèvreost, tunnbrödrullar med räkröra, tandpetare med ost, oliver och kryddiga korvbitar plus värme i form av sherryspetsad buljong med alfabetspasta

La fête accomplie

Soppan var gjord på kalvbuljong, gröna ärter, sherry och en skvätt chamgagne. ½ kg älgfärs blandades med ca 50 g mycket finskuren stekt bacon, 2 finhackade schalottenlökar, ett ägg, en rejäl klick dijonsenap och en ännu rejälare klick turkisk yoghurt (kanske 1-1½ dl)
Dagens recept: Yoghurtglass

Dagens recept: Yoghurtglass

Eller servera glassen med en aprikossås gjord på antingen aprikosmarmelad, som du rör ut med litet vatten eller sherry eller på konserverade aprikoser, som du passerar eller kör i mixer till en jämn puré
Finoärtor

Finoärtor

Om du vill ha en riktigt trevlig smakbrytning med ett flyktigt sting i näsan och härliga jästtoner så skvätter du i en centiliter av sherryn direkt i tallriken
Oxsvansragu 1.2

Oxsvansragu 1.2

Häll i rödvin, sherry, tomatpuré, krossad tomat och vatten. Vi toppade med lite grekisk yoghurt och åt nybakat vitlöksbröd till
Ett dussin (12!!) soppor; Pumpa-, Morot-, 2xSvamp-, Paprika-, Rostad fänkåls- Hummer-, Gurk-, Tomat-, och Basilikasoppa, samt Gazpacho och Crème Ninon

Ett dussin (12!!) soppor; Pumpa-, Morot-, 2xSvamp-, Paprika-, Rostad fänkåls- Hummer-, Gurk-, Tomat-, och Basilikasoppa, samt Gazpacho och Crème Ninon

Smaksätt med gelé, salt, peppar och sherry. Murkel- och kantarellsoppa200 g konserverade kantareller, finskurna100 g konserverade toppmurklor, förvällda och klara, finskurna2 st skalad vitlöksklyftor2 skalade och finskurna schalottenlökar3 msk rapsolja2 msk smör1,5 l kycklingbuljong3 dl vitt matlagningsvin1 dl sherry, torr6 stora potatisar, skalade och tärnade2 dl grädde, uppvispadsalt och vitpepparFräs svamp och lök i smör och rapsolja utan att ta färg. Trattkantarellsoppa200 g trattkantareller50 g gula kantareller1 gul lök1 vitlöksklyfta2 msk smör3 msk vetemjöl4 dl hönsbuljong4 dl kalvuljong1,5 dl vispgrädde1 dl creme fraiche1 msk svartvinbärsgeléEn liten skvätt sherrySaltSvartpepparAnsa kantarellerna. Gurksoppa3 gurkor, skalade och tärnade6 dl yoghurt, 3%1 vitlöksklyfta, pressadsalt och peppar efter smakMixa ingredienserna ordentligt så att ett litet skum bildas på toppen- Häll upp i portionsglas/formar/tallrikar och servera. Crème NinonHäll 500 g gröna ärtor i en kastrull innehållande 8 dl vatten, 2 hönsbuljongtärningar och 0,5 dl torr sherry
Löjromssill

Löjromssill

Tillsätt worchstersås, sherry, lök, rosépeppar och lite dill. Börja med att röra ihop yoghurt, majonnäs, och creme fraiche

Chanterelle cocotte etc.

Koka upp vatten och fond, tillsätt sherry eller portvin.   Skeda upp yoghurt i ett kaffefilter i ett durkslag och låt vasslan rinna av under natten i kylen
Kalvrulader med citron

Kalvrulader med citron

Blanda med yoghurt, gräslök och 1 krm svartpeppar. 1 dl vitt vin eller sherry. 2 dl matyoghurt. Hacka persiljan och finriv det yttersta citronskalet