15 ml söt vermouth (rött vin från Blaxta som under ett halv år fått oxidera på svenskt ekfat för att sen infuseras med kryddor som bl a kamomill, malört, chinchona. 14 st allt som allt samt förstärkt med aquavit (dvs en hemgjord vermouth)). 1,5 cl Manzanilla Sherry, infusert med granskudd, koriander, grapefrukt, lime og appelsin. 15 ml söt vermouth
- Jag gillar inte alla de där underliga spritsorterna (vermouth, rom, portvin, sherry, bourbon m. - Jens, kan du gå igenom de där spritflaskorna och kolla vilka som går att använda
Avsluta med att vispa i vermouth och smör. 2 msk vermouth. 1 msk vit torr sherry. Avsluta med att röra i sherryn och koka ytterligare 4 – 5 minuter. 2 msk vermouth. 1 msk vit torr sherry
Efter en noggrann och informativ genomgång av bodegans olika delar inklusive de nya faten som smaksätts med sherry för whiskyindustrin var det dags för provning
Olivolja, gin, agave och manzanilla sherry. - Min favoritingrediens just nu är vin och vermouth. Jag vill gärna gå tillbaka till tider och länder där man drack mycket vinbaserade drinkar med vermouth/vin i stora mängder
eller sherry. 1 msk torr vit vermouth eller sherry. 1 msk torr vit vermouth. Efter att ha satt i sig brasiliansk oxfilé på söndagen kan man försöka kompensera utsvävningarna med att laga till något i grönsaksväg på måndag
halvtorr sherry (jag tog faktiskt Noilly Prat Vermouth eftersom hade slut på både mirin och sherry). Till serverade jag lax som stekts i ugnen i sin marinad av soja, mirin eller torr sherry, riven ingefära och asiatiska kryddor
Vermouth precis som ljus Sherry och många andra starkviner lite av en färskvara. I sherry tillexempel så tillsätts brandy vilket märks i både smaken och färgen
½ dl torr vermouth. ½-1 dl dl vitt vin (eller ½ dl torr vermouth, sherry eller madeira). En trattkantarellsås sätter extra piff på vilket kött som helst