4 port145 g kål225 g fläskfärs2 finhackade vårlökar½ finhackad vitlök1 msk risvinäger eller torr sherry1 tsk finhackad ingefära1 tsk salt125 g finhackad morot45 g finhackade vattenkastanjer1½ msk ostronsås1 msk maizena2 tsk sesamolja½ tsk socker28 små dumplingark3 msk matolja160 ml kycklingbuljongBlanda kål och salt och låt vätskan dra ur i ca 10 minuter
Smaka av med rostad vitlök, salt, peppar, sherry och ev. TipsLägg till en god topping av t ex hackat rött äpple blandat med lingon, strimlad vårlök, gräslök, chips av rotfrukter, äpple eller mandelpotatis eller knaprigt bacon
Lite sesamfrön och skivad vårlök att toppa med. • 2msk kinesiskt "matlagningsvin" (Eller Sherry i nödfall). 2msk kinesiskt "matlagningsvin" (Eller Sherry i nödfall)
Hälften av den skivade vårlöken samt. Strö på lite hackad Koriander och skivad vårlök. • 4msk Kinesiskt matlagningsvin, i nödfall substituera med torr Sherry. • 2-4 fint skivade vårlökar. 4msk Kinesiskt matlagningsvin, i nödfall substituera med torr Sherry
Hälften av den skivade vårlöken samt. Strö på lite hackad Koriander och skivad vårlök. • 4msk Kinesiskt matlagningsvin, i nödfall substituera med torr Sherry. • 2-4 fint skivade vårlökar. 4msk Kinesiskt matlagningsvin, i nödfall substituera med torr Sherry. 2-4 fint skivade vårlökar
Skölj kycklingen, skiva i ingefära, lägg i vårlök och risvinet. • 1-2msk Kinesiskt risvin (Ja ok, Sherry om det verkligen är nöd. • 1msk fint skivad vårlök, vita delen. 1msk fint skivad vårlök, vita delen
Dekorera med skivad vårlök och färsk koriander och servera med ris. Scampiwok4 port500 g scampiräkor, råa med skal4 msk neutral olja3 skivor färsk ingefära eller 1 msk krossad ingefära på burk3 tsk majsmjöl1 msk torr sherry1 äggvita2 vitlöksklyftor250 g sockerärtor1 burk vattenkastanjer0,5 msk soja2 msk kycklingfond eller buljong1 mks sesamolja2 vårlökar1 knippe färsk korianderTina räkorna om de varit frysta. Blanda 2 msk av majsmjölet med sherry och äggvita i en skål, vänd räkorna i blandningen tills de är täckta. 2 vårlökar
Pocherad skrei, sherryspetsad äggsås, sallad på gemsallat, fänkål, vårlök, gräslök, dill och ärtor. Jag har lagat till en makalöst läcker, sherryspetsad äggsås med ton av schalottenlök och dill