3 tsk sherry (eller körsbärslikör). 3 hela stjärnanis. Till det stora släktbesöket på annandagen hade vi införskaffat en kalkon, en rätt stor fågel (5,3 kg)
torr sherry). 1 stjärnanis. Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl. Lägg ner ingefäran och sticklöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter
2 msk sherryvinäger (skulle varit torr sherry eller risvin). 3 stjärnanis. 3 stjärnanis. Sitter och tittar på lite gamla avsnitt av Kinas mat och som vanligt blir jag otroligt sugen på att laga maten som visas i programmet
Sherry. Skala och riv ingefära, mortla stjärnanis och fänkål. Stjärnanis. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och tillsätt 2 msk sherry eller shaoxing (risvin)
Eftersom vi numera rätt ofta använder oss av tryckkokaren i matlagningen provar vi ”Mat och Gastronomis” recept på Oxvans med sherrysås, långstekta schalottenlökar, rosmarin, morötter och en mandelpotatispuré