Jag använde en blandning av vatten och sherry. Den innehåller mycket ägg och en relativt stor mängd smör, blir hög som ett hus och smakar av citron, vanilj, russin och syltad frukt
Detta är den godaste trattkantarellsoppan tycker jag, och det är sherryn som höjer den. Jag dricker inte sherry, men tycker det är gott att smaksätta mat med
Tillsätt apelsinskal och -saft, nötkärnor eller mandel samt ev russin. ev 1 dl russin. Smaksätt smeten med 2 - 4 msk apelsinlikör, portvin eller sherry, om du vill. ev 1 dl russin
Till den tunga, djupa chokladiga PX-sherryn vi drack så gick dock getmögelosten från Simrishamn bäst och med frukt & chokladkompotten samt ett grillat mörkt bröd med smak av bränd plåt (jag älskar, det är alltså positivt) tappade man sig in i de djupa skogarna
Näst efter sherry är madeira min favorit. Ganska fyllig, söt, hög syra, bränd ton, fikon, russin, lakrits, mycket smakrik med bra intensitet, fatstramhet och och pepprighet
Garnera med russin och gelé. Syltade gröna russin. russin. Tillsätt äpple, syltade russin, konjak och sherry och låt det fräsa med i 2 minuter. Häll lagen över russinen och låt dra i 6 timmar. 1 msk russin. 1 msk sherry. 1 dl russin