Sherry russin recept

Höst + Soppa = sant

Höst + Soppa = sant

Detta är den godaste trattkantarellsoppan tycker jag, och det är sherryn som höjer den. Jag dricker inte sherry, men tycker det är gott att smaksätta mat med
Dagens recept: Apelsin- och valnötskaka

Dagens recept: Apelsin- och valnötskaka

Tillsätt apelsinskal och -saft, nötkärnor eller mandel samt ev russin. ev 1 dl russin. Smaksätt smeten med 2 - 4 msk apelsinlikör, portvin eller sherry, om du vill. ev 1 dl russin
Chiles en nogada

Chiles en nogada

Smaksätt färsen med mandel, nejlika, kanel, russin, sherry och öl. ½ dl russin. 1 dl sherry. Börja med att sätta ugnen på 250 grader
Apelsinsallad

Apelsinsallad

Koka upp lagen med russinen i och låt den kallna. Lägg dem i en salladsskål och häll vinlagen med russinen över
Selmas lyxiga äppelkaka

Selmas lyxiga äppelkaka

Lägg i äppelklyftorna och russinen och täck med resten av smeten. 3 msk rom eller sherry. 75 g russin. Äpplen skalas kärnas ur och delas i små klyftor

Gordisk soppa med jordärtskocka & svamp

vinägerrussin, se recept nedanstekt svampnågra droppar olivoljanymalen svartpeppar. VINÄGERRUSSIN. 400 g jordärtskocka250 g ostronskivling eller annan blek svamp50 g smör1 krm salt1 stor schalottenlök½ dl rostade hasselnötter eller 1 ½ msk hasselnötssmör7 dl gammaldags mjölk1 kapsel koncentrerad kycklingfond(1–2 tsk olorososherry). Häll på 5 dl mjölk, fond och gärna sherry. Låt 1 dl fina ljusbruna russin (sultanarussin) marinera med 3/4 dl lagrad sherry- eller banyuls-vinäger. 1 kapsel koncentrerad kycklingfond(1–2 tsk olorososherry). 1 dl fina ljusbruna russin. 3/4 dl lagrad sherry
Ett galet och fyndigt vin

Ett galet och fyndigt vin

Näst efter sherry är madeira min favorit. Ganska fyllig, söt, hög syra, bränd ton, fikon, russin, lakrits, mycket smakrik med bra intensitet, fatstramhet och och pepprighet
Endivesallad med kycklinglevermousse

Endivesallad med kycklinglevermousse

Garnera med russin och gelé. Syltade gröna russin. russin. Tillsätt äpple, syltade russin, konjak och sherry och låt det fräsa med i 2 minuter. Häll lagen över russinen och låt dra i 6 timmar. 1 msk russin. 1 msk sherry. 1 dl russin