Anklår med sherry och clementin. Relaterat Anklår med sherry och clementin. 1 tjock skiva rotselleri skuren i smala stavar. 1 timmes puttrande i järngryta (bryn låren i lite av fettet först) häller du i 1/2 dl sherry, 1 dl vatten, saften från 1 clementin, 1 tsk honung och 2 tsk koncentrerad kycklingfond. 1 tjock skiva rotselleri skuren i smala stavar
Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör. Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. 50 g rotselleri, tärnad. 3 msk torr sherry. 1 l gula kantareller 50 g rotselleri, tärnad 2 schalottenlökar, hackade 1 klyfta klyfta, hackad 1 krm timjan 3 msk torr sherry 7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong 3 dl mjölk 2 dl grädde salt och peppar smör, att steka i
Dagens lunchsoppa intog vi ute i trädgården med ett litet glas av en god sherry till. Svetta alltsammans i smör i några minuter tillsätt hackad libbsticka, vatten och sherry
Murkelsås med sherry. Salt och peppar samt någon extra skvätt sherry rundade av såsen på slutet. 400 g rotselleri. 2 msk torr sherry hälldes på och kokades in en smula. 400 g rotselleri
Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Smaksätt eventuellt med sherry. 120 g rotselleri. 1ev någon matsked sherry. 1250 g broccoli 1 gul lök 1 purjolök 20 g rotselleri 1,5 l buljong 1 msk matolja salt vitpeppar ev någon matsked sherryTina broccolin
4 portioner2 humrar, skal och kött1 msk smör1 liter fiskbuljong1 liten gul lökDet vita på en liten purjolök1 bit (ca 50 gr) rotselleri2 msk smör2 krm paprikapulver1 msk tomatpuré2 msk vetemjölvitt vin eller sherry efter smak2 äggulor1 dl vispgräddeGör så här
sky med sherry och fond och det ”göttiga” från ankan. rotselleri pure med vitlök,. Stekte försiktigt gul lök (för umamai) med små morotstärningar (för sötman) hällde på lite sherry, fond/buljong
Smaka av med sherry och färgsätt eventuellt såsen med lite colorit soja. 250 g rotselleri. 2 msk sherry. Bind upp köttet och bryn det runtom i lite matfett