Till den tunga, djupa chokladiga PX-sherryn vi drack så gick dock getmögelosten från Simrishamn bäst och med frukt & chokladkompotten samt ett grillat mörkt bröd med smak av bränd plåt (jag älskar, det är alltså positivt) tappade man sig in i de djupa skogarna
Den är enkel att göra, smakar riktigt gott båda att dricka och att använda i matlagningen och är perfekt att göra av de där mindre lyckade små rödbetorna som alltid blir kvar i landet
Blodig ryggbiff med kappa, aubergine och potatiskaka samt rödvinsskyIngredienser, 4 pers4 fina ryggbiffar med kappa, hängmörade1 stor aubergine6 potatisar1 rödlökEkoligiskt smör1 dl gräddeLite sherry1 ost med kraftig smak (på bilden en lokal schweizisk handgjord hårdost)1 charlottenlök eller 1/2 gul lök1 vitlök4 dl rödvin1 persiljekvist1 lagerblad4 vitpepparkorn6 rutor mörk choklad, osötad1 rödbetaBjörnbär att dekorera medGör så här. Lägg aubergineskivorna i en panna, salta och luta pannan mot underlaget, räcker en kvart* Krama ur aubergineskivorna, stek dem snabbt på hög värme så de får lite färg* Riv osten* Varva potatis, rödlök och aubergine i en gratängform med riven ost, litet stänk av sherry och lite grädde* Lägg auberginer överst, de blir som små svarta dödskallar på toppen av gratängen* Skala rödbetan noga och tvätta ordentligt, skär i skivor och koka den sen i vatten och grönsaksbuljong ca 20 min* Sätt in i ugnen, grädda ca 20-30 minuter tills den fått fin färg* Under tiden, skär löken och vitlöken i stora klyftor, fräs i smör tills den fått lite färg* Häll på rödvin och persiljekvist samt pepparkorn och lagerblad, koka ned vinet till cirka hälften* Rör ned chokladen tills den smält, häll i lite köttfond (jag använde hemkokt som jag fryser in)* Tag av från värmen och red av med smörklickar, salta
Att det dessutom serverades en väldigt spritig sherry till gjorde verkligen inte saken bättre. Igår var det så äntligen dax, besöket på Frantzen/Lindberg som jag fick i 40 års present skulle äntligen bli av