Blanda ihop en sås av soja, ostronsås, sherry och chiliflingor. Nämligen en flaska Sherry som min Farmor gjorde i september 1995 – alltså för snart 24 år sedan. 6 tsk ostronsås. 2 tsk torr sherry. 6 tsk ostronsås. 2 tsk torr sherry
270 g champinjoner400 g ryggbiff, sjömansbiff, lövbiff, eller annat oxkött1 (väldigt) liten solovitlök200 g avrunnen bambuskott2 msk oxfond4 msk mörk sojasås2 msk ostronsås1 dl sherry (jag tog madeira)4 dl vatten2 msk maizena mörk redningSkiva champinjoner och skär sedan i strimlor (så det blir typ som bambuskotten). 2 msk ostronsås. 1 dl sherry
• 1msk ostronsås. • 2msk torr Sherry eller Shaoxing vin. • 2msk ostronsås. 1msk ostronsås. 2msk ostronsås. Alla har nog ätit det här på någon variant, wokade (Nja
Såsen var sherry-, buljong- och sojabaserad, klarredd med maizena. När jag blev äldre kom en sådan rätt att kallas wok, och min egen variant utvecklades när ostronsås, sweet chilisås och sesamolja blev vanliga
Tillsätt nudlar, grönsaker, sherry, ostronsås och sweet chilisås. För att få en referens lagade jag också min egen favorit baserad på wokade nudlar och kyckling, Kycklingwok med ostronsås och grönsaker