Häll på sherry, vin och apelsinsaft. 1. Skölj och skrubba musslorna ordentligt. Släng trasiga musslor och de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem
Fräs lökhack och vitlökshack i olivoljan på låg värme i en rymlig kastrull tills det blivit mjukt. Det här receptet ger en försmak av sommarens moules frites (musslor med pommes, minus pommesen) men med en sötsyrlig smak av sherry
Olivolja att fräsa löken i. När vi åt skaldjursplatå i helgen så gjorde vi blåmusslor som hade fått svänga runt i sherry, lök och vitlök och det blev väldigt gott
Köpte lite småpotatis som jag kokade i ca 10 min i salt vatten och sedan på med olivolja, någon liten vitlökskklyfta och flingsalt rostelirost i ugnen ca 15 min tills det fått en fin färg. 1/2 dl sherry. 1 köttbuljongtärning 1/2 dl sherry
2 dl torr sherry. 1 dl olivolja. Blanda samtliga ingredienser till marinad 1. Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden
Ta på olivolja och flingsalt. 6 vitlöksklyftor2 urkärnade chili2 tsk spiskummin1/2 tsk salt2 röda paprikor1,5 dl olivolja2 msk sherry- eller äppelcidervinägerlite svartpepparDela paprikorna i halvor, kärna ur och lägg på en plåtSätt ugnen på grill (symbolen brukar vara ett sträck med små huggtänder) och grilla paprikorna på högsta värme tills de är lite svarta och ser ut ungefär som de på bilden ovan. 1 per person)olivoljahonungrosmarinen burk oliver (gärna blandade sorter)Sätt ugnen på 175 graderSkär tomaterna i halvor och gröp ur kärnorna med en sked
Rör samman sherry och 3 msk olivolja i en liten skål. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna och stek köttet i 3-5 minuter på var sida. 6 msk torr sherry. 5 msk olivolja
Finhacka löken, paprika, svamp och stek i olivolja. 1 burk krossade tomaterlite sherry, går bra med rödvinfärsk basilika efter smakfärsk timjanfärsk dragon1 gul lökvitlöken halv burk kikärtersalt och peppar Fräs gul och vitlök med kryddorna, häll på lite sherry efter en stund och tillsätt sedan tomatkross