Sherry olivolja recept

Svampsoppa med sherry  och ädelost

Svampsoppa med sherry och ädelost

Garnera med hackade persiljablad och servera med en riktigt god olivolja och bröd. Ta bort från värmen och häll i sherry samt smaka av
Svampsoppa med sherry  och ädelost

Svampsoppa med sherry och ädelost

Garnera med hackade persiljablad och servera med en riktigt god olivolja och bröd. Ta bort från värmen och häll i sherry samt smaka av
Musslor med sherry och blodapelsin

Musslor med sherry och blodapelsin

Häll på sherry, vin och apelsinsaft. 1. Skölj och skrubba musslorna ordentligt. Släng trasiga musslor och de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem
Musslor i sherry och apelsin, recept

Musslor i sherry och apelsin, recept

Fräs lökhack och vitlökshack i olivoljan på låg värme i en rymlig kastrull tills det blivit mjukt. Det här receptet ger en försmak av sommarens moules frites (musslor med pommes, minus pommesen) men med en sötsyrlig smak av sherry
Blåmusslor i sherry och vitlök

Blåmusslor i sherry och vitlök

Olivolja att fräsa löken i. När vi åt skaldjursplatå i helgen så gjorde vi blåmusslor som hade fått svänga runt i sherry, lök och vitlök och det blev väldigt gott
Kyckling med sherry och vitlök

Kyckling med sherry och vitlök

Olivolja. Några matskedar sherry. Häll på olivolja. Häll på sherry och dutta på smöret. kyckling, sherry, spansk
Kyckling med sherry och kanel

Kyckling med sherry och kanel

Olivolja. Ännu en spansk kycklingrätt med sherry. Värm olivolja i en gryta. Sherry. Häll på sherry. kyckling, sherry, spansk
Dubbelmarinerad rostbiff med dressing

Dubbelmarinerad rostbiff med dressing

2 dl torr sherry. 1 dl olivolja. Blanda samtliga ingredienser till marinad 1. Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden
Vegetarisk paella

Vegetarisk paella

Tillsätt sherry och saffran, låt koka in i några minuter och häll sedan i buljongen. 3 msk olivolja. 100 ml sherry. 3 msk olivolja
Vårrullar 2.0

Vårrullar 2.0

Ha i samtliga kryddor, sherryn och vattnet. 1 paket filodeg (270 g)500 g blandfärs / 1 gul lök / 4 vitlöksklyftor / 1 morot / 100 g vitkål / ca 5 cm ingefära / 1 grön spansk peppar / 1 pkt färska böngroddar / 2 msk japansk soja / 1 msk sambal oelek / 2 msk hoisin sås / 1 msk fish sauce / 1 msk oyster sauce / 2 msk teriyaki sacue / 0,5 dl sherry / 1 dl vatten / olivolja att fräsa iOlja att fritera i. / 0,5 dl sherry
Spansk buffé! ¡España España España!

Spansk buffé! ¡España España España!

Ta på olivolja och flingsalt. 6 vitlöksklyftor2 urkärnade chili2 tsk spiskummin1/2 tsk salt2 röda paprikor1,5 dl olivolja2 msk sherry- eller äppelcidervinägerlite svartpepparDela paprikorna i halvor, kärna ur och lägg på en plåtSätt ugnen på grill (symbolen brukar vara ett sträck med små huggtänder) och grilla paprikorna på högsta värme tills de är lite svarta och ser ut ungefär som de på bilden ovan. 1 per person)olivoljahonungrosmarinen burk oliver (gärna blandade sorter)Sätt ugnen på 175 graderSkär tomaterna i halvor och gröp ur kärnorna med en sked
Fransk löksoppa

Fransk löksoppa

Tillsätt sedan sherryn och låt den koka in, och häll till sist på buljongen. en skvätt olivolja. en skvätt olivolja
Marinerad Oxfilé

Marinerad Oxfilé

Rör samman sherry och 3 msk olivolja i en liten skål. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna och stek köttet i 3-5 minuter på var sida. 6 msk torr sherry. 5 msk olivolja
Dolmar av mangoldblad

Dolmar av mangoldblad

Finhacka löken, paprika, svamp och stek i olivolja. 1 burk krossade tomaterlite sherry, går bra med rödvinfärsk basilika efter smakfärsk timjanfärsk dragon1 gul lökvitlöken halv burk kikärtersalt och peppar Fräs gul och vitlök med kryddorna, häll på lite sherry efter en stund och tillsätt sedan tomatkross