Den som även sporadiskt följer denna blogg känner till min passion för sherry. Denna uppsötade stil av sherry brukar jag sällan uppmärksamma men här har vi en riktigt bra representant för sötare sherry
100 g hasselnötter 200 g mörk choklad 4 ägg 4 msk socker 2 dl vispgrädde 2 dl turkisk yoghurt 2 msk mandel- eller nötlikör, t ex Amaretto eller Frangelico 100 g vit choklad 1 dl minimarshmallows (alternativt klippta stora) 1 dl grovt krossade maränger Rosta hasselnötterna i ugnen i 200 grader tills de fått lite färg och börjar dofta. 1 vaniljstång 4 ägg 1/2 dl socker 5 dl grädde 1 nypa salt 100 g mörk choklad 1 1/2 dl sött dessertvin (t ex marsala eller sherry) 3 dl hallon eller blandade bär (frusna går bra) Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna med knivspetsen i en skål. 2 msk mandel
Du kan smaksätta den med apelsin eller citron och valnötter eller sötmandel. eller hackad sötmandel. Tillsätt apelsinskal och -saft, nötkärnor eller mandel samt ev russin
3 msk rom eller sherry. 50 g mandel eller hasslnötter. Äpplen skalas kärnas ur och delas i små klyftor. Blanda marinaden och lägg äppelklyftorna i marinaden där de får ligga och dra medan man gör smeten
Immediate Media / Olive Diese Kombination aus Schokolade und Sherry schmeckt einfach himmlisch. Mandeln und Amaretto hinzufügen und alles gut miteinander vermengen
Under tiden mixar man den skållade mandeln och lägger i grytan, peppra och smaka ev. Dela kycklingen i mindre bitar, lägg bitarna i en plastpåse ihop med, 1 hackad vitlök, den hackade persiljan, svartpeppar och sherryn. 100 g skållad mandel. 2 ½ dl torr sherry
Stor ren och doft av äsande vetedeg, mandel, citruszest, brieost, gröna äpplenoch lime. Gonzalez-Byass är den allra störta sherrybodegan, ligger mitt i staden Jerez, upptar en yta som en stadsdel och tar emot en kvarts miljon besökare varje år
1-2 msk sherry eller vin santo. Tillsätt 1 msk sherry/vin santo, honung, socker och alla kryddorna och låt koka upp. Blanda väl och häll i 1 msk vin/sherry till om det känns torrt. 1-2 msk sherry
rostade mandelspån. Strö över mandeln och servera med vispgrädde eller glass. rostade mandelspån. 1 dl sherry, madeira eller alkoholfritt. 1 dl sherry, madeira eller alkoholfritt
Såsen var sherry-, buljong- och sojabaserad, klarredd med maizena. 1 kycklinglårfilé i mindre bitar marinerade i några msk sherry, salt och svartpeppar. 1/2 dl sherry