Smaka av den med sherry, tabasco, salt och peppar. Rör ihop yoghurt och majonnäs och tillsätt lite mjölk eller kallt vatten så att du får en krämig konsistens på dressingen
Tillsätt kryddor, smör, majonnäs och äppelcidervinäger. Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs ½ dl chilisås1 msk torr sherry eller konjak½ tsk salt 1/4 krm cayennepeppar Blanda alla ingredienser väl och låt gärna såsen stå ett par timmar eller över natten. 1 dl majonnäs. 1 msk torr sherry eller konjak
Vispa majonnäs, få rätt smak på fonduesåserna, blanda samman chokladmousse som inte skär sig utan utvecklas till fluffig, chokladstinn perfektion kräver lite mer matlagningsvana och görs helst med lugn och ro runt ikring
Till nyårsfirandet föll det på min lott att göra en hummersoppa med sherry (klara önskemål, alltså. Eftersom jag gjorde fond på hummerskal behövde jag ju göra något med hummerköttet, så jag lade en del lade jag i soppskålarna precis innan servering men det mesta av köttet blandade jag med majonnäs och annat och klickade upp på smörstekt bröd