Tillsätt salt, pressad vitlök, vin eller sherry och peppar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mangon och ingefäran och lät koka några minuter tills fruktköttet mjuknat och börjat safta sig
Koka upp marinaden och tillsätt sherryn. Sältan kommer från soja och det är den kinesiska sorten som, tillsammans med honung, ger fisken den där härligt bronsbruna färgen, syran kommer från limesaft och med ingefärans hjälp får du hetta och sting
• 2-3msk Kinesiskt matlagningsvin, eller torr Sherry om du inte har vinet. • 3-4cm riven ingefära. 2-3msk Kinesiskt matlagningsvin, eller torr Sherry om du inte har vinet. 3-4cm riven ingefära
Marinera fisken i salt, peppar, ingefära och vinet, sherryn. riven färsk ingefära 1 tsk per portion. 1 msk risvin eller torr sherry eller konjak. riven färsk ingefära 1 tsk per portion. 1 msk risvin eller torr sherry eller konjak
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
en skvätt torr sherry eller sake. Nyttigt är det också eftersom det här verkligen är snabbvarianten där jag inte wokar nudlarna utan bara blandar de kokta/blötlagda nudlarna med färsk ingefära, vitlök och chili
Tillsätt fond, majs-stärkelse, vinäger, sherry, tomatpuré och socker och rör om och häll i grytan. Skär fläskkarrén i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med soja och ingefära
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg dem i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda ananasjuice från burken med ananasringarna med kycklingbuljong (3 dl tillsammans), majsstärkelse, vinäger, sherry, tomat-puré och socker och rör om. 1 msk ingefära. 1 msk sherry
Skala och finhacka vitlök och ingefära. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med krossad sichuan och chiliflakes. 4 cm ingefära. 3 msk risvin eller torr sherry. 600 g flankstek eller entrecôte i hel bit 3 klyftor vitlök 4 cm ingefära 1 morot 3 blekselleristjälkar 2 röda chilifrukter 6 salladslökar neutral matolja till stekning. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Riv vitlök och ingefära. Woka grönsakerna, tillsätt vitlök och ingefära. 1 cm ingefära. 2 msk kinesiskt risvin eller sake eller torr sherry. 1 vitlöksklyfta 1 cm ingefära. 2 msk kinesiskt risvin eller sake eller torr sherry