Massor av torkad frukt, choklad, kryddighet och en riktigt fin balanserad sötma. Den som även sporadiskt följer denna blogg känner till min passion för sherry
Till den tunga, djupa chokladiga PX-sherryn vi drack så gick dock getmögelosten från Simrishamn bäst och med frukt & chokladkompotten samt ett grillat mörkt bröd med smak av bränd plåt (jag älskar, det är alltså positivt) tappade man sig in i de djupa skogarna
Jag använde en blandning av vatten och sherry. Vid sidan av den vansinnigt goda nöt- och fruktkakan panforte är alltså det viktigaste smuggelgodset en panettone classico
Det finns en uppsjö av olika recept men de innehåller alla torkad frukt och nötter. 1-2 msk sherry eller vin santo. Tillsätt 1 msk sherry/vin santo, honung, socker och alla kryddorna och låt koka upp. Blanda väl och häll i 1 msk vin/sherry till om det känns torrt. 1-2 msk sherry