Ta bort från värmen och häll i sherry samt smaka av. Tillsätt creme fraiche och buljong och koka upp, koka sedan på svag värme i 15 minuter. 2 dl crème fraiche. 2 msk sherry (kan uteslutas)
Servera din kantarellsoppa med lite crème fraiche, nystekta små kantareller och färsk timjan. Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. 3 msk torr sherry. 3-4 msk crème fraiche. 1 l gula kantareller 50 g rotselleri, tärnad 2 schalottenlökar, hackade 1 klyfta klyfta, hackad 1 krm timjan 3 msk torr sherry 7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong 3 dl mjölk 2 dl grädde salt och peppar smör, att steka i. Topping 3-4 msk crème fraiche små smörstekta kantareller färsk timjan
Ta bort från värmen och häll i sherry samt smaka av. Tillsätt creme fraiche och buljong och koka upp, koka sedan på svag värme i 15 minuter. 2 dl crème fraiche. 2 msk sherry (kan uteslutas). Ca 1 liter svamp (ca 400 g), gärna olika sorter 2 dl crème fraiche 5 knippen persilja 4 dl kycklingbuljong 3 shalottenlökar 2 klyftor vitlök 3 blad dragon, hackade eller ½ tsk torkad 2 msk blåmögelost av komjölk 4 msk vetemjöl 2 msk sherry (kan uteslutas) Salt Vitpeppar God olivolja till servering
Blanda alla ingredienser utom creme fraiche i en kastrull. 3 tsk sherry (eller körsbärslikör). 2 dl creme fraiche. Koka upp med creme fraiche och låt koka ca 5 minuter
För mig är det ett måste att ha fransk senap och sherry i om det ska vara något att ha. 2 dl creme fraiche. 2 msk sherry. 2 dl creme fraiche. 2 msk sherry
Häll i fond, sherry och grädde och låt allt koka upp under omrörning. 3 msk sherry. 3 dl vispgrädde (eller crème fraiche). Sås2-3 schalottenlökar 1 msk smör 2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond) 3 msk sherry 3 dl vispgrädde (eller crème fraiche) ca 4 msk messmör 2 msk lingon, rårörda 2 tsk fransk senap 2 msk japansk soja (helst tamari) sv salt ev peppar
½ dl sherry. ½ dl sherry. 4 dl creme fraiche. 4 dl creme fraiche. Grönpepparkyckling är något jag har varit sugen på så länge nu, och igår fick jag äntligen laga den
Tillsätt crème fraiche och grädde, och koka i ytterligare ett par minuter. 1 dl sherry. 800 g laxfilé benfri mittbit av med skinn 7 msk gorgonzola eller blåmögelost St Agur 1 msk smör salt Sherrysås. 1 dl sherry torr 1 st grönsaksbuljongtärning 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl dill finhackad 1 msk smör Servera med
Tillsätt crème fraiche och grädde, och koka i ytterligare ett par minuter. 1 dl sherry. 800 g laxfilé benfri mittbit av med skinn 7 msk gorgonzola eller blåmögelost St Agur 1 msk smör salt Sherrysås. 1 dl sherry torr 1 st grönsaksbuljongtärning 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl dill finhackad 1 msk smör Servera med