Den som även sporadiskt följer denna blogg känner till min passion för sherry. Denna uppsötade stil av sherry brukar jag sällan uppmärksamma men här har vi en riktigt bra representant för sötare sherry
Anklår med sherry och clementin. Relaterat Anklår med sherry och clementin. 1 timmes puttrande i järngryta (bryn låren i lite av fettet först) häller du i 1/2 dl sherry, 1 dl vatten, saften från 1 clementin, 1 tsk honung och 2 tsk koncentrerad kycklingfond
Annat än en skvätt sherry som tar soppan till nya höjder. Häll i sherryn och låt lite koka bort. Champinjonsoppa med sherry, 2 portioner. 50-75 ml fino sherry
en söt sherry från vårt födelseår. Denna sherryn har lagrats så länge att den är sirapsaktig och lite för söt att dricka rakt upp och ner, men Karl rekommenderade att hälla den över vaniljglass som dessert
Köttet strimlades och stektes med schalottenlök, fick smak av sherry, svamp och tryffelcrème, tryffelolja och tryffelsalt samt vitpeppar och lite körvel
Dagens lunchsoppa intog vi ute i trädgården med ett litet glas av en god sherry till. Svetta alltsammans i smör i några minuter tillsätt hackad libbsticka, vatten och sherry
Att köpa ett nät musslor med sig hem en fredagskväll och sedan tillaga dem med sherry, grädde och persilja med ett glas vin i handen är vardagslyx för mig
en skvätt torr sherry eller sake. sherry samt lite sesamolja (det kan vara bra att ta det försiktigt med den eftersom den har en säregen smaks om inte alla gillar men som jag bidrar till den distinkta asiatiska smaken)