Sherry enbär recept

Marinerad älggryta

Marinerad älggryta

Tillsätt sherry, enbär, svartpeppar och timjan. 2 dl sherry. 2 tsk enbär. Skär köttet i 3–4 centimeterstora tärningar och lägg dem i en stor fryspåse
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Häll i fond, sherry och grädde och låt allt koka upp under omrörning. Finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffarna
Fläskfilé med kantareller i sherrysås

Fläskfilé med kantareller i sherrysås

Krydda gärna med torkade örter såsom timjan, enbär, rosmarin för extra mustighet. Slå på fond, soya, sherry, grädde och de färska kantarellerna
Höstpasta m viltkött

Höstpasta m viltkött

Det möra rådjursköttet, löken och kantarellerna fick gona in sig i en lätt sås på grädde med kantarellfond och sherry
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Biffar500 g älgfärs 1 ägg 1 tsk salt peppar, nymalen 1 gul lök 3 enbär 2 dl vispgrädde 0,5 dl ströbröd rapsolja, till stekning smör, till stekning. Sås2-3 schalottenlökar 1 msk smör 2 dl viltbuljong (eller köttfond) 3 msk sherry 3 dl vispgrädde (eller crème fraiche) ca 4 msk messmör 2 msk rårörda lingon 2 tsk dijonsenap 2 msk japansk soja (helst tamari) ev salt ev peppar
Smakrika viltfärsbiffar med trumpetsvampsås

Smakrika viltfärsbiffar med trumpetsvampsås

Den gräddiga såsen är fullproppad med godis, svart trumpetsvamp, sherry och gelé. Fulla av smak från enbär, chili, vitlök, fårfeta och en massa annat gott
Älgfärsbiffar med gräddsås

Älgfärsbiffar med gräddsås

Häll i fond, sherry och grädde och låt allt koka upp under omrörning. Finhacka eller mortla enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffarna
Vild pasta

Vild pasta

någon msk sherry. några krossade enbär. Häll också på grädden och sherryn. Smaka av köttfärssåsen så den har fin balans i smakerna, kanske du vill ha lite mer viltkrydda och sherry
Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

ex messmör, sherry, lingonsylt, m. 5 st enbär. 5 st enbär. 500 g älgfärs. 1 st ägg. 2 st scharlottenlökar, grovt rivna
Viltsoppa

Viltsoppa

Tillsätt vatten, fond, timjan, lagerblad och enbär. 5 st enbär. 2 dl sherry. 2 tsk enbär. Skala och tärna lök, morot och selleri
Inlagd sill med gin och enbär

Inlagd sill med gin och enbär

½ tsk enbär. 1 msk sherry. Låt sillen rinna av och skär den sedan i mindre bitar. Blanda övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar

Trerätters i midvinternatten: Murkel- och kantarellsoppa följt av en oxfilérätt och äppelkaka som avslutning

Murkel- och kantarellsoppa200 g konserverade kantareller, finskurna100 g konserverade toppmurklor, förvällda och klara, finskurna2 st skalad vitlöksklyftor2 skalade och finskurna schalottenlökar3 msk rapsolja2 msk smör1,5 l kycklingbuljong3 dl vitt matlagningsvin1 dl sherry, torr6 stora potatisar, skalade och tärnade2 dl grädde, uppvispadsalt och vitpepparFräs svamp och lök i smör och rapsolja utan att ta färg. Tillsätt därefter 20 grovhackade enbär, 300 g kantareller, en halv flaska rödvin, 7 msk koncentrerad viltfond och 4 msk lingon. 1 dl sherry. 20 grovhackade enbär
Sherrymarinerad köttgryta

Sherrymarinerad köttgryta

Tillsätt sherry, enbär, svartpeppar och timjan. Sherrymarinerad köttgryta6 hg grytbitar av t. 1 dl sherry 1 tsk enbär, krossade 1 tsk svartpepparkorn, krossade 0,5 tsk timjan Grytan. 1 dl sherry. 1 tsk enbär