Grädda den mitt i 200-225º ugn 20-25 minuter eller tills ytan stannat och har fin ljusgul färg. 3 dl visp- eller mellangrädde. 2 msk sherryellerportvin
Tillsätt grädde och eventuellt en klick gelé, lite sherryeller en skvätt portvin. Om kalkonen inte får plats i den så ta en hink eller någon annan lämplig balja där den ryms
Smaka av med tomatpurén och eventuellt med sherryellerportvin. portvin. 1 msk sherry el. 1 msk sherry el. portvin 0,5 tsk mejram 1 paket bacon, strimlat matfett till stekning
Tillsätt resten av sherryn och smör och servera varm. Koka upp 3,5 dl av portvinet i en kastrull, tillsätt buljongtärning och koka ner till hälften. 4 dl sherry
Blanda den vispade grädden m ed sherry, rödvin, chilisås och lite nymalen svartpeppar. IngredientsCa 800g överbliven julskinka eller kassler5 dl vispad grädde3 msk sherry, portvineller liknande (kan uteslutas)1 dl rödvin2 dl chilisås (ketchupvarianten)SvartpepparRis. 40 Minutes Ca 800g överbliven julskinka eller kassler. 3 msk sherry
Du kan smaksätta den med apelsin eller citron och valnötter eller sötmandel. eller hackad sötmandel. Tillsätt apelsinskal och -saft, nötkärnor eller mandel samt ev russin
Jag brukar diska ur stekpannan mellan varven, men efter att de sista köttbullarna stekts häller jag på sherry, portvineller liknande (du kan även ta lite rödvin om du har det i stället) och fylla på med en god buljong och grädde