en skvätt torr sherry eller sake. Tillsätt vitlök, chili, ingefära, soja, mirin, thai chilisås, ev. sherry samt lite sesamolja (det kan vara bra att ta det försiktigt med den eftersom den har en säregen smaks om inte alla gillar men som jag bidrar till den distinkta asiatiska smaken)
Själv slängde jag in potatisklyftor och körsbärstomater i ugnen och gjorde en sås till fläskfilén som skulle kunna passa till, låt oss kalla den sherrygrillsås
Blanda den vispade grädden m ed sherry, rödvin, chilisås och lite nymalen svartpeppar. IngredientsCa 800g överbliven julskinka eller kassler5 dl vispad grädde3 msk sherry, portvin eller liknande (kan uteslutas)1 dl rödvin2 dl chilisås (ketchupvarianten)SvartpepparRis. 3 msk sherry. 2 dl chilisås
Blanda creme fraiche, mjölk, chilisås och sherry till en sås. Sherryspätta. Sherryspätta. 1 msk chilisås. 2 msk halvtorr sherry (kan bytas ut mot lika stor mängd torr äppelcider. 1 msk chilisås. 2 msk halvtorr sherry (kan bytas ut mot lika stor mängd torr äppelcider