Eftersom vi numera rätt ofta använder oss av tryckkokaren i matlagningen provar vi ”Mat och Gastronomis” recept på Oxvans med sherrysås, långstekta schalottenlökar, rosmarin, morötter och en mandelpotatispuré
Låt puttra länge och smaka av med salt och peppar och ev mer örter. 1 burk krossade tomaterlite sherry, går bra med rödvinfärsk basilika efter smakfärsk timjanfärsk dragon1 gul lökvitlöken halv burk kikärtersalt och peppar Fräs gul och vitlök med kryddorna, häll på lite sherry efter en stund och tillsätt sedan tomatkross
Häll på sherry/portvin när all vätska dunstat. Bryn krutong och lökblandningen i stekpannan med lite rapsolja strö över örterna och lägg upp på det färdiga tallrikarna
Blanda crème fraiche, grädde och resten av sherryn i stekpannan och sjud upp. Tillsätt 2 msk sherry och 2 msk vatten och låt puttra tills vätskan kokat bort. 4 msk torr sherry. 2 msk crème fraiche med örter
Kör blandningen i en matberedare eller mixer tillsammans med örterna i någon minut. Tillsätt sherry och låt den koka in i cirka 3 minuter. 2 msk sherry
4 portioner2 humrar, skal och kött1 msk smör1 liter fiskbuljong1 liten gul lökDet vita på en liten purjolök1 bit (ca 50 gr) rotselleri2 msk smör2 krm paprikapulver1 msk tomatpuré2 msk vetemjölvitt vin eller sherry efter smak2 äggulor1 dl vispgräddeGör så här