Shepherd'spie är en Engelskklassikersomgörs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgasteköttfärsrätternaså är denna paj ett trevligt alternativ
Har man tittat på Gordon Ramsay´s program har man säkertsett honom göra sinklassiskaShepherdPie, eller som det ocksåkallas Cottage piesom är en kött paj med ett potatismos tak men oavsett vad du vill kalla den så är här ett recept på Gordons paradrätt
Shepherd’spie är en traditionell engelskköttfärspaj, åh va den är god. Ursprungstanken bakom denna rätt var ett sätt att ta tillvara på rester och göra en hel middag av dem
Veganskshepherd’spie. Varsågoda för en vegansk rätt som är billig men som inte kännsså billig. Allt tack vare ett smörigt, gratinerat potatismossomgenast gör ditt liv några snäpp bättre
Shepherdspie är den väl i och för sig mer känd som, engelskhusmanskost när den är sombäst. Precissom utlovat så gör vi en insats för att förbättra färsintaget i köket och förra veckan gjordes det en riktig kraftansträngning när Herdens paj lagades till
Denna mycket välsmakandeshepherd´spiesnodde jag ihop tidigt på morgonen (då det fortfarande var för tidigt för att gå ut och börja störa grannarna med oljud i trädgården)
Lammfärssås. Hetta upp en storstekpanna med smör och olja och stekfärsen (i omgångar) till fin färg. Häll tillbaka färsen, tillsätt tomatpuré, timjan, rosmarin och chiliflakes och fräs ett par minuter
Ät direkt eller kyl till morgondagens lunchlåda. 4 dl färdig köttfärssås/vegogryta eller köttgryta. 1500 g blomkålsbuketter, färska eller frysta. 11 dl riven ost. 1salt, pepparSå här gör du 1 Koka blomkålen ätmjuk i saltat vatten och låt rinna av. 2 Fördela grytan/såsen i smorda formar (lättare att diskasenare) toppa med blomkål och ost. 3 Gratinera i 200 grader i 15 minuter eller tillsostensmält och fått fin färg. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 10