Skär skinkan i tunna strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölja och strimla purjolöken. Skala morötterna och gör smala remsor, med hjälp av skalaren
Rosta sesamfröna i en torr, het wok eller stekpanna. Ta upp fröna på ett fat så länge. Hetta upp olja och smör i en wok eller stekpanna tills smöret är brunt
t ex 3 morötter, 2 palsternackor, 1 persiljerot 1 chilifrukt (kan uteslutas) 1 msk olivolja 5 limeblad, färska eller torkade 250 g haricots verts 1 msk sesamfrön Sesamwokad quorn med bönor och heta rotfrukter Häll upp de frusna quornbitarna i en bunke
JärvikyläMorots-och sesamwok med Asiatisk mynta2 portionerDet här är en enkeloch god sidorätt till Asiatisk mat som passar bra med ångat ris och kötträtter