Den här gången testade jag marinad med japansk soja, ingefära, citron och lite salt och rullade sedan laxkuberna i sesamfrön strax innan jag stekte dem i olja
600 g laxfilé [4 bitar à 150 g] 6 msk blandade sesamfrön, vita och svarta 4 bok choi (eller pak choi huvuden. asiatisk kål) 0,5 dl japansk soja 0,5 dl ketjap manis (indonesisk söt sojasås) 1 limefrukt, skal och saft av 0,5 röd chilifrukt, fint skivad 4 klyftor vitlök matolja, att steka i salt
Detta receptet är superenkelt men samtidigt väldigt gott med en liten annorlunda touch än den traditionella laxen då den får en fin sälta av sojan och en krispig god yta av sesamfröna
En sesampaneradlax serverad med smakrika haricots verts och en krämig ärtost. Häll soja, strösocker, fisksås, cest och saft från limen och riven ingefära i en kastrull
pressa saften från citronen och apelsinen, blanda med sojan och smaka av med lite salt. idag kände jag för något lätt, så det blev sesampaneradlax med en fräsch citrus och nudelsallad
Servera med japansk soja och wasabi. Skär laxen i kuber och doppa i sesamfrö. Japansk soja. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen snabbt runt om