Sesamolja och kinakål recept

Dumplings med färs och ingefära

Dumplings med färs och ingefära

35 st Fyllning 3 blad kinakål 500 g fläsk- eller nötfärs 1 dl hackad salladslök 2 msk hackad ingefära 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk soja några droppar sesamolja 1 msk potatismjöl Dumplingdeg 3 dl hett/varmt vatten 7 dl vetemjöl 1 - ca 2 msk rapsolja (till stekning) Dippsås 4 msk japansk soja 3 msk strösocker 4 msk risvinäger 2 tsk riven, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 tsk sesamolja ev finhackad chili Lägg till i inköpslistan
Dumplings med fläsk, räkor och ingefära

Dumplings med fläsk, räkor och ingefära

Blanda ingefära och räkor med soja, kinesisk sesamoljaoch vitpeppar. sesamolja. bok choy (kinakål). Skala och skär ingefäran i strimlor, och hacka den fint
Thaisoppa med räkor och nudlar

Thaisoppa med räkor och nudlar

en liten näve thaibasilika och/eller 
färsk mynta. 100 g pak choi eller kinakål. 1 msk sesamolja. Ingredienser 3 stjälkar citrongräs
Sticky aubergine med kål- och sesamnudlar

Sticky aubergine med kål- och sesamnudlar

Blanda hoisinsås, sesamolja, socker, risvinäger, soja, vitlök och svartpeppar i en kastrull. Koka under tiden nudlarna och fräs den skivade kinakålenoch de övriga finstrimlade grönsakerna i olja
Man tackar, man tackar!

Man tackar, man tackar!

En av flera förrätterna som vi tog in och delade på, Goma Wakame, sjögrässallad med sesamoljaoch chili, så gott
Dumplings

Dumplings

Blanda med svamp och kålhacket, färsen, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamoljaoch sojan till en jämn smet i en bunke
Vårrullar med färsfyllning

Vårrullar med färsfyllning

Hacka kinakålenoch tillsätt den till köttblandningen. Men det har varit fullt ös, och vi har inte riktigt kommit in i rutinerna ännu, (läs barnen somnar sent)
Asiatisk soppa med kycklingfrikadeller

Asiatisk soppa med kycklingfrikadeller

Fräs morot, ingefära, bambuskott, svampen, vitlök i Jordnötsolja och en tesked sesamolja i ca. ½ huvud kinakål i grova strimlor
Glutenfria Dumplings

Glutenfria Dumplings

Soya med vitlöksskivor, chiliskivor ochsesamolja samt en nypa socker. ex tamarisoya som smaksätts med lite sesamolja
Sesampanerad kyckling med nudelsallad

Sesampanerad kyckling med nudelsallad

Vi tycker det blir bäst när man tillsätter den gröna delen i wooken precis innan serveringen annars tappar den för mycket av sin spänst och blir blaskig och tråkig
Dumplings med älgfärs

Dumplings med älgfärs

Fräs prurjolök ochkinakål i lite olja. I veckan gjorde min kompis Cecilia och jag dumplings. Degen och fyllningarna hade vi förberett kvällen innan men det finns färdiga degämnen att köpa i välsorterade butiker och man föredrar det
Stir Fry med Soja Bitar

Stir Fry med Soja Bitar

Sesamolja att steka i (går att byta ut mot annan olja). Finhacka chili och vitlök, och strimla övriga grönsaker i lagom stora bitar
Kimchistekt ris med ägg (mjölkfri)

Kimchistekt ris med ägg (mjölkfri)

När riset fått lite färg, droppa över lite sesamoljaoch maggisoja. Kimchi är en traditionell (fermenterad) koreansk rätt, som ofta baseras på kinakål, och det är ett riktigt läckert tillbehör till olika maträtter
Japansk "pannkaka" - Osaka Okonomiyaki (お好み焼き)

Japansk "pannkaka" - Osaka Okonomiyaki (お好み焼き)

Värm på sesamolja på medelvärme. Två huvudsaklig stilar förekommer av denna rätten, Osaka stil, som jag ska göra en förenklad version av här (Utan Nagaimo) och Hiroshima stilen som har betydligt fler ingredienser