Koreansk steak sallad på grillad entrêcote
Skala och halvera gurkan på längden. 12 msk sesamolja . 10,5 gurka . 1600 g entrecôte, i tjocka skivor 5 msk koreansk soja, eller japansk soja 1,5 msk strösocker 3 klyftor vitlök 2 msk sesamolja 3 msk neutral rapsolja 0,5 citron, pressad saft 0,5 msk gochujang (eller 0,5 msk sambal oelek) 1 msk honung svartpeppar, nymalen 1 romansallad 0,5 rödlök 0,5 gurka 250 g miniplommontomater 30-40 g mâchesallad 10 cm rättika 3 msk sesamfrön, rostade 1 dl pumpafrön, rostade 1 salladslökBlanda 3 msk soja, 1,5 msk strösocker, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 msk sesamolja samt svartpeppar. Rör samman 2 msk soja, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk sesamolja , 3 msk neutral rapsolja, citronjuice, gochujang samt honung till en dressing
www.koket.se