Rör ner sesamolja, olivolja, soja, limesaft och vinäger. Bryt broccolin i småbitar, skiva stjälken. När broccolin är genomkokt, lägg upp den på ett stort serveringsfat
sherry samt lite sesamolja (det kan vara bra att ta det försiktigt med den eftersom den har en säregen smaks om inte alla gillar men som jag bidrar till den distinkta asiatiska smaken)
Frästa räkor med broccoli i en asiatisk sås på soja, sesamolja, chiliflingor, vitlök och risvinäger. Hetta upp sesamolja i en panna, gärna wokpanna, på medelhög värme
Tillsätt vitlöken, chilin och sesamoljan. Värm lite matolja i en wok eller stekpanna, stek broccolin och paprikan i ca 5 minuter på mellanvärme. 1 broccoli. 1 msk sesamolja
Blanda ostronsås, soja och sesamolja. Plocka broccolibuketterna och dela dem i mindre munsbitar. Stek vitlöken i en stor stekpanna tillsammans med chiliflakes och broccoli på hög värme tills vitlöken är gyllene och broccolin lite brynt
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander