Sesamfranska recept

Svärfars sesamfranska

Svärfars sesamfranska

Nog tjatat, låt mig presentera »Svärfars sesamfranska« – ett LCHF-anpassat rostbröd utan laktos, nötter och gluten
Sesamfranska med rågkross

Sesamfranska med rågkross

Rågkross och vatten kokas upp och får sjuda någon minut till en gröt. Tag från värmen och tillsätt mjölken
Sesamfranska

Sesamfranska

Koka rågkross och vatten några minuter till en gröt. Tag den från värmen och tillsätt mjölken. Låt det svalna till ca 37°
Sweeeeeet Sunday!

Sweeeeeet Sunday!

Hemma igen bakades det sesamfranska (receptet kommer till veckan) och fikades på balkongen tillsammans med keso, färska bär och ett kokt ägg, det gäller att ta vara på de sista solstrålarna som skiner på oss innan hösten är här på allvar

Sesamfranska med honung

1.  Smula ner jästen i en degskål. Häll fingervarmt vatten över och rör om så att jästen löser sig. 2.  Tillsätt salt, honung, sesamfrön och det mesta av mjölet

Sesamfranska

1.  Koka rågkross och vatten några minuter till en gröt. Tag den från värmen och tillsätt mjölken. Låt det svalna till ca 37°

Sesamfranska med honung

Smula ner jästen i en degskål. Häll fingervarmt vatten över och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, honung, sesamfrön och det mesta av mjölet

Rågbräck II

1.  Smält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. 2.  Tillsätt sirap, salt och nästan allt mjölet, spara lite vetemjöl till utbakningen