Koka linserna enl anvisningar på paketet. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner först linserna och sedan äggen, blanda runt försiktigt men ordentligt
½ dl sesamfrön. Linser är något jag sällan lagar. Rosta sesamfröna i en torr varm stekpanna. Varje gång jag använt mig av linser tänker jag "det här borde jag använda oftare"
Laxen bakas i ugn på låg temperatur för att hållas nyttig efter att ha täckts med sumacpulver och furikake-sprinkles som innehåller svart & vita sesamfrön, shisoblad (som helt enkelt är bladmynta och har noter av både mynta, svarta vinbärsblad och basilika) och nori (som är en japansk nyttig alg, den som viras runt makirullar bland sushin)
Laxen är rik på nyttigt fett och sesamfrön ger dig ett tillskott av mineraler och vitamin E. Laxwok med linserEnkel och snabblagad rätt med wokgrönsaker, lax och linser
Servera med exempelvis couscous, spenatblad, koriander, cashewnötter, sesamfrön och chiliflakes. Tillsätt linserna och låt puttra på svag värme tills grytan kokat ihop, gärna så länge som möjligt
Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt. 1 Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. 2 Häll av vattnet från linserna och skölj dem. 2 dl torkade rödalinser. 1 msk sesamfrön
Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
För att få en god och knaprig yta valde jag även att rulla dem i mängder av rostade sesamfrön. Med inspiration hämtat därifrån erbjuder de läckerheter som dinkelyoghurtsallad, grotmos, quinoatabbuleh och min favorit cike nisk - röda linsbollar