Riv skalet på hela och pressa ur juicen ur halva limen. Nyttigt hittepå från gårdagen, som enligt mig blev en helt ok vardagsmiddagIngredienserRöd quinoa för 4 personer1 röd paprika1 bit gurka1 avokado1 rödlök4 kycklingfiléer1 lime2 msk sesamfrön½ dl olivoljasalt & pepparGör såhär1. Blanda lime, sesamfrön och olja samt salt & peppar i en liten bunke eller platspåse3. Lägg kycklingen i limemarinaden en stund5. 1 lime. 2 msk sesamfrön
Garnera med sesamfrön, limeskivor, chili och koriander. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Rör ihop sweet chilisås, teriyakisås, chilifrukt, pressad vitlöksklyfta, hackad koriander, finhackad ingefära, finrivet skal av lime, färskpressad limejuice och torkade, smulade kaffir limeblad
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Limeklyfta. Lax med sesamfrön och hoisinsås. Smaka av med salt, peppar och ev mer limejuice. Limeklyfta. 4 msk sesamfrön, rostade. Strö över sesamfrön och baka i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter. 2 lime. Blanda riven ingefära, 2-3 pressad limejuice och sesam-och rapsolja i en skål. 4 msk sesamfrön. 2 lime 1 tsk sesamolja
Lägg på några limeskivor och strö över sesamfrön. Olivolja, salt, 2 st pak choy, zucchini i skivor i den mängd man vill ha, 800 g laxfilé (om man vill ha 200 g var), 1 msk honung, 1-2 tsk riven ingefära, 1/2 hackad röd chilifrukt, 1 lime saft o tunna skivor, 2 msk sesamfrön. Blanda honung, ingefära, chili och saft från 1 lime. 1 lime saft. 2 msk sesamfrön
Vi hade inga noriark, och limen glömde jag. ) Pankofriterade lökringar med sesamfrön och chiliflakes. 4 tsk sesamfrön, gärna hälften svarta och hälften vita. 1 lime, rivet skal. 4 tsk sesamfrön, gärna hälften svarta och hälften vita. 1 lime, rivet skal
Pressa lite lime och ringla ev över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Rulla bitarna i sesamfrön och stek dem i ca 10-15 min i ugnen på 220-225 grader
Och utan tahini hemma så rörde jag i rostade sesamfrön i yoghurten. Lägg upp på fat och garnera med yoghurtröran, limebitarna och toppa med korianderbladen