Kolja med dillgräddsåsSenapspanerad kolja med dillgrädde. Det här receptet har sitt ursprung i en fiskkokbok och upphovsmannen är Fredrik Eriksson som har vunnit Europamästerskap i matlagning
Som perfekt fredagsmysmat eller söndagsmiddag en lite murrig vinterkväll (ja för det är faktiskt vinter nu även om det är barmark utanför mitt köksfönster) är senapspanerade sojafiléer med saltrostad potatis och en senaps- & honungsås
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra. Bred senap på ena sidan av och lägg kotlet-terna senapssiden ner på en tallrik med ströbröd
Platta ut kotletterna genom att trycka ut dem med knogarna. Salta och peppra på båda sidor av köttet. Stryk ett ordentligt lager senap på ena sidan av kotletten, vänd sedan ner den sidan i en tallrik fylld med vetemjöl
Om kycklingfiléerna är frysta, så halvtina dem eftersom att det är enklast att dela filéerna då. Skär varje filé i tre delar så att de blir som schnitzlar
Banka ut köttet. Krydda med salt och peppar. Bred tunt med senap på båda sidor och vänd i ströbröd. Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida
Vispa upp ägget och blanda med dijonsenap och svensk senap i en djup tallrik. Blanda dygnsgammalt vitt bröd eller ströbröd med salt och peppar på en annan tallrik
Senapspanerade sojafiléer. Så här gör du. Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Tvätta potatisen och kasta runt dem tillsammans med salt och olivolja