Lägg strömmingen i en blandning av vatten och ättika. Ställ in det i kylen över en natt eller en dag. Blanda samman senap, salt, socker, ättiksprit och vatten
Drag skinnet av strömmingsfiléerna och skölj dem noga. Lägg dem sedan i en skål eller spann med lock. Blanda vatten, ättika, salt och rör om noga, så att saltet löses upp
Senapsgravad sill500 g sillfiléer (som först ska ha varit fryst)Lag½ liter vatten1 dl ättikssprit 12%1 msk salt1 msk sockerBlanda samman lagen så att salt och socker löses upp
* Lime- och pepparrotsgravad strömming* Senapsgravad strömmingVad behöver du då göra i steg 1. Sill är ju gott på alla sätt och vis och det är ju det man oftast gör till julen
Jag bestämde mig som sagt att göra senapsgravad strömming och till den lagen behöver du. Senapsgravad strömming1 dl svensk senap1 tsk ättika, 12%5 msk vatten2 msk crème fraîche, 34%2 dl hackad dill För över hälften av den rensade strömmingen och blanda med lagen