Tillsätt farinsockret, salt och resterande vin och vinäger samt det rivna äpplet i blandningen. Blanda senapskorn, vitpepparkorn och svartpepparkorn och mal det finkorningt
Dags att börja göra senap eftersom den ska stå och dra i två veckor. Örtsenap. Ölsenap. Örtsenap (stark). Inte längre för då kan senapen bli för skarp i smaken
Det finns i huvudsak gula och bruna senapskorn, och när man tillverkar senap males fröna och pulvret blandas med vatten och syra (t ex vinäger) för att smaken ska framträda
Om det är någon smak jag aldrig riktigt har fastnat för så är det senap, jag känner att smaken inte riktigt har fallit mig in men nu när jag har utvecklat såser så har senap varit en del av basen
Dela potatisen och blanda med senapen. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1. Skvätt över vinäger och olivolja 6. 1msk dijonsenap
Vänd ner hackad färsk dragon och smaksätt med vinägern. Så idag blir det en kycklinggryta med smak av grov skånsk senap, det enda jag behövde köpa var färsk dragon
Tillsätt socker, salt och vinäger. Jag är egentligen inte ”senap-människa” men tycker att det vid vissa tillfällen kan vara gott med en klick eller två – och just till julbordet kan vara ett sådant tillfälle