Jag värme faktiskt bara mjölk och…. Senap brukar inte jag äta så ofta men så skulle jag ha lite häromdagen när jag skulle göra majonnäs, dock så var det tvär slut på senap hemma så jag trollade ihop en egen
Allt från grytan hälldes över i en kastrull som jag tillsatte grädde och mjölk till. Sedan smakade jag mig fram med mera vitt vin, dijonsenap, soja, en nypa chilisås (mest för sötmans skull) och silade av såsen efter ett uppkok och saltade och pepprade
Blanda sedan i mjölken och smöret, vänd runt med tex en slickepott så att ett mot bildas. Lite färsk timjan hade säkert varit gott att garnera med men huvudsaken du serverar lägget och rotmoset med en god senap till
En helt vanlig ost- och skinksås med jultwist av senap bjuder inte bara på julrestrensning utan dessutom på befrielse från matlagning som kräver massa eftertanke
Vispa ihop mjölk, mjöl, salt, vitpeppar, cayennepeppar och timjan i en gryta. Senapssmaken var alldeles lagom stark för min smak och passade väldigt bra till blomkålen
Häll i creme fraiche och mjölken. Tillsätt senapen och låt småputtra en stund. ½ fint skivad purjolök1 röd paprika i bitar1 pkt bacon i mindre bitar1 dl creme fraiche2 dl mjölk2 msk fransk senap1 liter pastaspiralersalt och pepparGör så här. Byt ut den franska senapen mot 1-2 msk tomatpuré för variation. 2 dl mjölk. 2 msk fransk senap