Tillsätt senap, konjak och grädde och låt puttra in under omrörning. 5 msk dijonsenap. 1 msk konjak. Ansa och hacka svampen, skala och hacka lök och vitlök
Slå på konjaken och tänd omedelbart eld i stekpannan. När konjaken brunnit ut (efter några sekunder), ställ tillbaka stekpannan på plattan och krydda med svartpeppar
Mixad eller finhackad skinka blandad med majonnäs, senap och gräslök. Leverpastej utrört med lite konjak eller vatten, rosépeppar och finhackad saltgurka
Slå på kalvfonden, konjak och häll i l vatten låt koka upp. Grönpepparsås2 msk kalvfond, koncentrat1 tsk slotts senap1 gul lök2 msk grönpeppar i lag2 msk konjak3 dl grädde½ dl vattenflingsalt o svartpepparkinesisk soja50 g smör. Smaksätt med salt och peppar och rör ner 1 tsk senap. 1 tsk slotts senap. 2 msk konjak
Lite pilligt att göra, massor av grädde och smör och smaksatt med konjak och senap. Konjak. Rör ihop äggula, senap, grädde och Cayenne, blanda ner i såsen och smaka av med konjak
I vår sallad umgicks rucola med lövtunna skivor av rå polkabeta och fänkål (mandolin, säger jag bara, it's the shit), rivna bitar av dill samt en tjock dressing med senap och balsamvinäger
Gör gärna en fiskbuljong på skalen (se inlägg om buljonger)* Rör ihop äggula, senap, vinäger och kryddor i en hög bunke/skål* Häll i olja i stråle långsamt och rör snabbt med gaffel tills det har stelnat (beroende på äggulans storlek behövs olika mycket olja, håll på tills du skapat en lagom konsistens* Kyl ned halva majon i burk, använd till andra rätter