(jag använder Sempers röda med mjölk). (jag använder Sempers röda med mjölk). ca 12 dl fin mjölmix, Finax eller Semper. ca 12 dl fin mjölmix, Finax eller Semper
Sikta i mjölmix och kakao och blanda runt ordentligt. se)2 ägg2,5 dl socker1,5 dl Semper glutenfri mjölmix4 msk kakao100 g laktosfritt smörSmält smöret
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt
Ta upp degen på ett bakbord och knåda den lätt, tillsätt ev mer av mjölmixen. 14-15 dl Mjölmix (Semper). Tillsätt det mesta av mjölmixen och arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 minuter, det är viktigt att arbeta den länge, då får den en bra spänst
Häll ut degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen inte är kladdig. 3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix. Blanda salt och bikarbonat med 3 dl mjölmix och arbeta in i smeten. 3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
175 g smör1 kuvert saffran (1/2 g)2 ägg3 dl strösocker1 ½ dl mjölk1 tsk fiberhusk2 tsk bakpulver1 ½ dl mandelmjöl (70 g)1 dl potatismjöl (80 g)2 ½ dl glutenfri mjölmix, t ex Semper fin mix (150 g)
6 1/2 dl glutenfri mjölmix, (jag använde Semper Mix). Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning. Rör ner bakpulver och 6 1/2 dl glutenfri mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 10 minuter. Arbeta in mjölmix tills degen blir smidig och lättarbetad( rätt kladdigt så ett tips är att ha lite olja på händerna)Dela degen i 6 bitar ( eller 7-8 om man gör de något mindre) och forma till bollar. 6 1/2 dl glutenfri mjölmix, (jag använde Semper Mix). Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning
Häll ut degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen inte är kladdig. 3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix. Blanda salt och bikarbonat med 3 dl mjölmix och arbeta in i smeten. 3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Då ställde jag mig på kvällen och bakade bröd genom Semperpaketen som jag brukade få hem som barn (min bror är det som får hem dem nu) och det enda jag behövde var jäst vilket jag med hade + lite annat smått och gott som jag blandade ner i brödet
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt
Ett paket glutenfri mjölmix från semper. Häll upp vatten i en bunke och smula sönder jästen i bunken, rör runt och tillsätt sedan salt, olja, brödkryddor och mjölmixen
6 1/2 dl glutenfri mjölmix, (jag använde Semper Mix). Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning. Rör ner bakpulver och 6 1/2 dl glutenfri mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 10 minuter. Arbeta in mjölmix tills degen blir smidig och lättarbetad( rätt kladdigt så ett tips är att ha lite olja på händerna)Dela degen i 6 bitar och forma till bollar. 6 1/2 dl glutenfri mjölmix, (jag använde Semper Mix). Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning