Semmelkrans recept

Semmelkrans

Semmelkrans

Ett recept som jag vet att många av er har testat och som min systerdotter har gjort flera gånger, nämligen semmelkransen
Semmelkrans

Semmelkrans

Som tack för alla år ville jag baka något riktigt smaskigt och det slutade i två semmelkransar. Till min semmelkrans behöver du
Ljuvlig semmelkrans

Ljuvlig semmelkrans

25 g jäst. 100 g smör. 2. 5 dl mjölk. 1 st ägg. 1 dl strösocker. 2 krm salt. 1 tsk kardemumma. 2 krm hjortronsalt. 9 dl vetemjöl
Dags för semlor! Semmelkrans!

Dags för semlor! Semmelkrans!

Och förra året så testade jag att baka något nytt, nämligen en Semmelkrans och det var himla bra för då kan var och en skära upp så stor del man vill ha av kransen
Sockerfest och fettchock

Sockerfest och fettchock

I dag vill vi i stället veta om vi ska köpa med oss en wienersemla, en lemon curd-semla, tiramisusemla, en liten semmelkrans, eller en hel semmeltårta, en banansemla, vaniljsemla, chokladsemla, en dubbel semla med extra allt, eller bara en vanlig, dödlig en – med florsocker, utan florsocker, extra florsocker eller med mandelspån
Sockerkakssemla

Sockerkakssemla

Om ni har missat mina tidigare semmel-tips så har ni här recepten på semmelkrans, mini-semlor (lite nyttigare semlor) och Nutellasemlor

Semmelkrans

Nu är det lite mindre än en månad kvar till fettisdagen. Den dagen då semlor säljs i vart och varannat hörn

Ljuvlig semmelkrans

25 g jäst. 100 g smör. 2 1/2 dl mjölk. 1 ägg. 1 dl strösocker. 2 krm salt. 1 tsk mald kardemumma. 2 krm hjorthornsalt

Flätad semmelkrans

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, socker, nymald kardemumma, salt, smör och vetemjölet, lite i taget

Bjud på en Semmelkrans

En semmelkrans är väldigt smidigt att bjuda på när man vill bjuda flera personer på semlor. Det är även bra för dom som tycker att kanske en hel semla är för stor för då kan var och en ta en sån stor bit den vill ha

Fastlagskrans

Sätt ugnen på 225°. Ljumma mjölken lätt och rör ut jästen i en bunke. Smält margarinet på svag värme, låt det svalna och tillsätt det i degspadet

Svar på kommentar

gjorde när jag bakade semlor av halva degen och en semmelkrans av andra halvan). Jag älskar när ni frågar saker i kommentar och visar att ni ät intresserade av det jag skriver, så var inte blyga