Semlor med kesella recept

Saftig semla med kesella

Saftig semla med kesella

Tycker du att den blir för fast så kan du röra ut den med lite mjölk innan du klickar ner den i semlorna
Små semlor med Kesella

Små semlor med Kesella

Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk
Baka semlor med kesella

Baka semlor med kesella

Till 14 semlor. 50 g smör 2,5 dl mjölk 25 g jäst 1,25 dl Kesella lätt 2 krm salt 1 tsk kardemumma, stött 0,75 dl strösocker 8 dl vetemjöl 1 ägg, uppvispat
Semlor med kesella (8st)

Semlor med kesella (8st)

blanda inkråmet med mandelmassan och rör i grädde/ Semlormedkesella (8 st). 1/2 burk kesella mager = 125 g
Glutenfria semlor

Glutenfria semlor

Arbeta gärna med bakmaskin. Smält fett häll i mjölk och kesella. Pensla med ägg. Bullarna gröps med fördel ur, men inte ända ut i kanter eller botten
Glutenfria semlor

Glutenfria semlor

Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Semlor

Semlor

Lös jästen med vätskan och tillsätt kesella, sirap, salt och kardemumma. Vispa ihop äggula och lite mjölk och pensla bullarna med det
Glutenfria semlor

Glutenfria semlor

Pensla med ägg för att ge bullarna fin färg. Tillsätt kvarg/kesella, kardemumma, ägg, socker, eventuellt hjorthornssalt och det mesta av mjölet och knåda en god stund
Semlor!

Semlor!

I med kardemumman, krossade eller hela, socker, ägg och Kesellan och låt det röras om tills det blir slät
Glutenfria semlor med fiberhusk

Glutenfria semlor med fiberhusk

Smält matfett, blanda i mjölk och Kesella låt det hela bli fingervarmt. Lycka till medsemlorna. Perfekt att fylla med önskat innehåll
Mormors semlor!

Mormors semlor!

Godaste semlorna jag ätit, till och med bättre än de kalljästa som jag har höjt till skyarna. Så där satt jag och fick hembakat semla och kokkaffe och dessutom hembakade skorpor med smör och ost
Semlor

Semlor

 Finfina recept på semlor, på hur man fyller samlorna med alternativ till mandelmassa hittar du här. Gröp ur bullen något med en gaffel
Semlor!

Semlor!

Häll i sockret, ”mosa” eller mixa ihop och spä till sist med lite vätska så det blir lagom krämigt
Semlor

Semlor

Smula ner jästen i en bunke och rör ut med mjölken. Tillsätt sirap, salt, ägg och kesella. Blanda hjortonssaltet med mjölet och tillsätt det under omrörning
Semlor med egen mandelmassa

Semlor med egen mandelmassa

Tillsätt sedan Kesella, salt, kardemumma, socker och nästan allt mjöl. Pensla bullarna med ägget. Toppa med lite florsocker
Semlor

Semlor

Riv mandelmassan och blanda medkesellan eller riv mandeln fint, blanda med socker och kesella. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper

Semlor

Bulla upp med egna minisemlor konsument. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Blanda ner Kesella, socker, kardemumma, salt och ca hälften av vetemjölet
Sissis semla

Sissis semla

Rör ut jästen med degspadet, tillsätt sedan honung, ägg, salt och rör om. Pensla bullarna med uppvispat ägg