Jag valde då att testa med kokt sellerirot just för att få den "färglös". Häll av vattnet och mosa selleriroten i en sil så att så mycket vätska som möjligt försvinner
Lät sjukt gott så jag gjorde detsamma fast med sellerirot och vita stora bönor. Gratinerat mos på sellerirot och vita bönor1/2 sellerirot1 frp stora vita bönor50 gram smörMuskotSaltPeppar2 msk riven parmesan/grana padanoSkala och skär selleriroten i mindre bitar. 1/2 sellerirot
Sellerirot. För ett år sedan så tillagade jag fasan som var inköp på Öster Malmas julmarknad. I år var det dags att åka dit för att kanske köpa något annat kul att ha till middag
½ sellerirot. 200 g brune bønner eller 1 boks hermetiske bønner2 løk, finhakket1 laurbærblad2 ss frisk oregano eller 2 ts tørket2 ss sitronsaft2 gulrot( kuttes på kone nr3)2 fedd hvitløk, finhakket½ sellerirot ( kuttes på kone nr3)1ss olje til steking Vann ut brune bønner over natten (eller bruk hermetiske)
en liten klyfta kålrot eller lite sellerirot 1 liten gul lök 1,5 msk tomatpuré 1 dl röda linser 1 msk olja 1,5 msk flytande grönsaksfond ca 8 dl vatten (det ska täcka grönsakerna) 1 tsk torkad timjan svartpeppar ca 40 g feta med örtkryddor Skölj linserna och låt rinna av
sellerirot. sellerirot. 1 sellerirot. ) 1 kålrot 1 sellerirot. Idag pågår det storkok i köket. Rotfrukterna var billiga och vi passar på att fylla upp frysen med lunchlådor
Man kan variera innehållet, jag valde att ha minipasta och tunt hyvlad morot och sellerirot. Consommé är en liten snofsigare variant av buljong, rätt gjord blir den otroligt smakrik och god
Till de blev det sellerirot och lök från landet mos. som jag inte gjort förut, kåldolmar. Såklart fanns det inte tillräckligt med köttfärs varken hemma eller rakt över gatan