Selleri torsk recept

Ugnsstekt torsk med hummersås

Ugnsstekt torsk med hummersås

Skiva och förväll morötter och selleri. Salta och citronpeppra torskfiléerna. Lägg torskfiléerna ovanpå. 500 g färsk torskfilé. 400 g blekselleri
Torsk i ugn med rotfrukter

Torsk i ugn med rotfrukter

Skala selleri, morot och lök. 600 g torskfilé. 50 g rotselleri. Gör så här. Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en ugnssäker form
Torsk med citronsmörsås

Torsk med citronsmörsås

Morots & sellerifräs. Pocherad torsk. Morots & sellerifräs. Pocherad torsk. 4X160g torskfilé. Låt koka upp, lägg ner torskfiléerna och låt sakta pochera tills filéerna får en kärntemperatur på 48 grader. 3st strimlade stjälkar selleri. 4X160g torskfilé. 3st strimlade stjälkar selleri
Torsk med rester från fester

Torsk med rester från fester

Till salladen kokte vi quinoa, lät den svalna av och blandade ner tillsammans med ärtorna och en stjälk selleri i grönsalladen som vi hade över från kvällen innan
Torsk med champagnesås och ragu på petit pois, purjolök och gröna bönor

Torsk med champagnesås och ragu på petit pois, purjolök och gröna bönor

Torsk. Rimma torsken i 5% saltlag i 10 minuter behåll skinnet kvar på fisken. Krydda torsken med nymalen vitpeppar och baka den i ugn med skinnsidan upp till en innertemperatur av 45 rader. 250 g torsk, skuren i två bitar. 1 dl mirepoix (finhackad selleri, morot, lök). 250 g torsk, skuren i två bitar saltlag, 5% vitpeppar. Sås2 msk smör 1 schalottenlök, finhackad 1 champinjon, skivad 1 dl mirepoix (finhackad selleri, morot, lök) 2 dl champagne 3 dl grädde 3 msk smör 3 dl fiskbuljong
Kokt torsk är gott!

Kokt torsk är gott!

Jag kokade först morötter och selleri i buljong och torsken fick sjuda med på slutet. Kokt torsk är gott
Torsk i papper

Torsk i papper

Skiva sellerin fint och skär ärtorna i mindre bitar enligt önskemål. God torsk som är lätt att laga till stora som små sällskap
Fiskgratäng med torsk och havskräfta

Fiskgratäng med torsk och havskräfta

Hacka selleri. Lägg bitar av torsken i mitten och täck med sås. 500-600 gram torskrygg. 1 selleristjälk. 500-600 gram torskrygg. 1 selleristjälk
Fisksoppa med torsk

Fisksoppa med torsk

Tillsätt hackad vitlök, skivad morot och selleri. Torsk och musslor i en riktigt smakrik soppa. Dela torsken i mindre bitar samt skiva ärtorna
Solgul fisksoppa med torsk och lax

Solgul fisksoppa med torsk och lax

Skala och finhacka lök och vitlök, skiva purjolök och selleri fint. 1 stjälkselleri. 300 g fryst torsk i bitar
Kryddiga kikärtor med torsk

Kryddiga kikärtor med torsk

Strimla lök, vitlök och selleri. Tillsätt kikärtor, selleri och morot och fräs ett par minuter. 500 g torsk (färsk eller fryst och tinad), skuren i portionsbitar. 2-3 stjälkar stjälkselleri. 500 g torsk (färsk eller fryst och tinad), skuren i portionsbitar
Världens godaste fisksoppa

Världens godaste fisksoppa

Ansa fänkål, selleri och purjolök och skär även dessa i stavar/strimlor. Det ska förstås vara äkta smör, som ger den där goda smaken och inte tar över för mycket gentemot den milda torsken
Andreas fisksoppa

Andreas fisksoppa

lite större bitar, skiva selleri. • 1-2 Bladselleri. • Halvt till 1 pkt Torsk. Gör så här. • Skala potatis, skär i bitar (ca 6 / potatis, 4 om potatisarna är små), skölj och skiva purjolök i
Morbergska Fisksoppa på Bellmanvisa

Morbergska Fisksoppa på Bellmanvisa

Hackar en halv purjolök, en morot, två stavar selleri, en halv fänkål och en gullök som du fräser på i olivolja tillsammans med tre klyftor vitlök

Enkel fiskgryta

Finhacka den gula löken och tärna morötter, paprika och selleri fint. 3 stjälkar selleri. 500 g fryst torskrygg. Skär torsken i ca 3×3 cm bitar. 3 stjälkar selleri