Skala lök, morot och selleri, och skär i små bitar. På Systembolagets webbplats rekommenderar de sherry som dryck till, men jag kan avslöja att mousserande vin gick mycket bra
Strimla moroten och selleristjälkarna till tunna tändsticksstavar. Tillsätt selleri, morot, chili och salladslök och fräs i 2–3 minuter. 3 blekselleristjälkar. 3 msk risvin eller torr sherry. 600 g flankstek eller entrecôte i hel bit 3 klyftor vitlök 4 cm ingefära 1 morot 3 blekselleristjälkar 2 röda chilifrukter 6 salladslökar neutral matolja till stekning. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Börja med grönsakerna, skala morötter, rotselleri och vitlöksklyftor. I den andra pannan bryns fläskköttet, tillsätt sichuanpeppar, sambal oelek, tamarindpasta, soja, vatten, sherry och terriyakisås
Skala och hacka moroten, hacka löken, hacka sellerin. Lägg nu i de hackade grönsakerna, lök, morot, selleri, timjan och persilja, rör om och häll på vinet, låt småkoka tills vinet har kokat in
Selleristomp. Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Skala och hacka löken och skala och skär sellerin smått. Smaksätt eventuellt med sherry. 120 g rotselleri. 1ev någon matsked sherry. 1250 g broccoli 1 gul lök 1 purjolök 20 g rotselleri 1,5 l buljong 1 msk matolja salt vitpeppar ev någon matsked sherryTina broccolin. Fräs lök, purjo och selleri i matolja i 5–6 minuter under omrörning
rotselleri pure med vitlök,. sky med sherry och fond och det ”göttiga” från ankan. Hällde i rotsellerin i stora bitar och hällde på gräddmjölk så det knappt täckte och lät koka tills sellerin var mjuk
Skrapa och strimla moroten och skär sellerin i bitar. Använd grön paprika i stället för röd och rotselleri, palsternacka eller svartrot i stället för bladselleri