körvel, basilika, timjan, rosmarin. Här har biffarna fått smak av selleri, ingefära, gurkmeja, vitlök och serveras en chilikryddad tomatsås med zucchini och en citronsmakande sesamsås på tahini – och rött ris som jag tycker är särdeles gott
Tillsätt sedan vitlök, rödlök och selleri. Snitta ca sex små hål i varje lår på kalkonen och stoppa in en liten skiva vitlök samt en kvist rosmarin i varje hål
Stek på den grovt hackade löken, moroten, rosmarin och sellerin i smör. Kvällens söndagsstek, en älgstek, steker jag i stekpåse med en rejäl klick smör, några lökklyftor, stjälkselleri och morot
Skala och hacka gul lök, morot, stjälkselleri i små tärningar och skiva vitlöken tunt. Efter någon minut tillsätt rosmarin, timjan och persiljestjälken, spara persiljebladen till slutet
Skiva morot, gul lök, palsternackor och selleri i tjocka skivor. Lägg kycklingen på rotfrukterna, riv över citronskal, krydda med rosmarin, salt och peppar
Häll i olivolja och tillsätt grovt hackad lök, morot och selleri. Ca 1 kg lammstek 5 dl vitt vin 1 kryddbukett med rosmarin, timjan och lagerblad 5 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 5 dl grönsaksbuljong 200 g frysta kronärtskockor 200 g oliver 1 citron salt och peppar Gör såhär. 1 kryddbukett med rosmarin. 1 selleristjälk
Salvia, timjan, rosmarin. 1 stjälkselleri, i mindre bitar. Lägg lök och selleri runt köttet i formen och ställ sedan in formen mitt i ugnen på 125 grader. / Anki och Håkan 4 port Ryggbiff av hjort i hel bit, ca 500 g Salvia, timjan, rosmarin. 1 stjälkselleri, i mindre bitar
Riv gurkan och krama ur den mesta vätskan och hacka sellerin. Blanda vatten, ättika, salt, dragon, rosmarin och pepparkorn i en kastrull och koka upp lagen