Tvätta och skär sellerin (på tvären) i strimlor. Utan att kolla något särskilt recept (eller snarare med hjälp av otaliga recept och salladsmonteringar genom åren i bakhuvudet) tog jag ingredienser som fanns inom räckhåll
Tvätta och skär sellerinoch moroten i småbitar. Vid närmare titt är det nog snarare så att där finns några produkter åt gången men sällan alla samtidigt så det bara är att välja och vraka
Fräs lök ochselleri med smöret i en tjockbottnad kastrull. Hackad blekselleri. Jag serverade rådjuret med färskpotatis med lite bacon och färsk rödlök samt lättsyrade morötter
Skär selleri, paprika och purjolök i små bitar och strimlor. Tärna potatis och morot fint. Tillsätt dessa och låt det hela steka i ytterligare några minuter
Strimla morot, purjo ochselleri fint. Borsta musslorna under rinnande kallt vatten, kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet