För att leka med stekens smaker gjordes en glace på honung och riven färsk ingefära samt lite salt. Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
rödbetor och ingefära. ingefära (räcker till 2 glas). 3 stjälkar selleri. 1 bit färsk ingefära (jag vill gärna ha lite sting). 3 stjälkar selleri. 1 bit färsk ingefära (jag vill gärna ha lite sting)
Skär ingefäran i stavar. 680 g fläskfilé 350 g selleristjälkar 3 finskivade stora champinjoner 3 finskivade vitlöksklyftor 3 msk färsk ingefära, skuren i stavar 1 medelstor gul lök vitpeppar svartpeppar rapsolja till stekning. Skölj och ansa sellerin i 5-6 mm tunna skivor. Koka upp vatten och lägg ner sellerin i omkring 1 minut. 680 g fläskfilé 350 g selleristjälkar 3 finskivade stora champinjoner 3 finskivade vitlöksklyftor 3 msk färsk ingefära, skuren i stavar 1 medelstor gul lök vitpeppar svartpeppar rapsolja till stekning
Här har biffarna fått smak av selleri, ingefära, gurkmeja, vitlök och serveras en chilikryddad tomatsås med zucchini och en citronsmakande sesamsås på tahini – och rött ris som jag tycker är särdeles gott
Tillsätt schalottenlök, selleri, vitlök och ingefära i smöret i någon minut utan att det bränns. 1 finhackad stjälkselleri. 1 bit riven ingefära ca 5 cm. 1 finhackad stjälselleri
Pröva t ex morötter, selleri, zucchini, paprika, brysselkål, broccoli, blomkål eller vitkål. Tillsätt mot slutet av efterstekningen 1 liten burk smörstekta champinjoner och smaksätt rätten med litet ingefära och ev litet farin
Vildsvinssadel 1 vildsvinssadel salt och peppar1 apelsin, rivet skal 1 msk riven färsk ingefära 2 tsk finhackad spansk pepparfrukt½ dl honung 2 dl balsamvinägerLåt apelsinskal, ingefära, chili, honung och balsamvinäger koka i en gryta utan lock, ca 20 min, till en glaze. Rotfruktsmos ca 6 portionsformar400 g mjölig potatis400 g palsternackor200 g sötpotatis100 g selleri 100 g morötter½ dl riven gul lök50 g smör 2 dl matlagningsgrädde40 g fint riven parmesanost2 dl finhackad bladpersilja1 tsk chilipulver3 äggsalt och vitpepparSkala och koka rotfrukterna tills de är färdiga. 1 msk riven färsk ingefära. 100 g selleri