Skölj och finhacka sellerin. Jag har smaksatt soppan med curry också, som ger den lite indisk smak (och barnen älskar curry) och därför serverade jag naan bröd till
Skär fina strimlor eller stavar av lök, selleri, paprika och morot. Dofta över curry och rör om. 500 g räkor med skal1 gul lök1 purjolök4 stjälkar blekselleri1/2 röd paprika1/2 gul paprika1 liten morot100 g skivade champinjoner3 tsk curry2 dl gräddeSkala räkorna, ställ åt sidan så länge. 4 stjälkar blekselleri
Skär selleristjälken på samma sätt. Tillsätt curry, kajennpeppar och tomatpuré. Rör om då och då och tillsätt morot, selleri och fänkål, fräs en stund på medelvärme
Tillsätt morot, pumpa, purjolök, selleri, vitlök och nötter och fräs några minuter under omrörning. Hej på er alla matfantaster, vad sägs om en resa till varmare breddgrader med hjälp av en tallrik het currygryta med lax
Soppan är lätt lagad trots den långa listan med ingredienser, där du hittar alla goda inhemska grönsaker som blomkål, morötter, palsternacka eller selleri
Curry madras. 1 1/2 selleristjälkar. Börja med att hacka alla grönsaker (ej vitlöken), stek sedan allt i lite olivolja med salt och peppar på medelhög värme tills sellerin och löken har mjuknat, häll sedan i 1 1/2 liter vatten (blanda i buljong tärningarna i vattnet) och låt koka tills morötterna har mjuknat. 1 1/2 selleristjälkar
Men kunde lika gärna ha hoppat över sellerin. Strö över curry och paprikapulver och rör om. Försöker lära mig att tycka om selleri, men det går lite trögt
Strimla purjolöken, hacka selleri och paprika i tärningar. Fräs detta tillsammans med curry och kajennpeppar i stekpanna på medelvärme i cirka 10-15 minuter. 3-4 tsk curry. 2 selleristjälkar