1 stjälk selleri, fint hackad. 1 msk balsamvinäger. För ett ganska så bra tag sedan snappade vi upp ett recept hos vår favorittant på en vegetarisk köttfärslimpa, som vi genast kände att vi bara var tvungna att prova
Tillsätt de hela vitlöksklyftorna, balsamvinäger, rödvin och kalvfond. Vildsvinssadel 1 vildsvinssadel salt och peppar1 apelsin, rivet skal 1 msk riven färsk ingefära 2 tsk finhackad spansk pepparfrukt½ dl honung 2 dl balsamvinägerLåt apelsinskal, ingefära, chili, honung och balsamvinäger koka i en gryta utan lock, ca 20 min, till en glaze. Rotfruktsmos ca 6 portionsformar400 g mjölig potatis400 g palsternackor200 g sötpotatis100 g selleri 100 g morötter½ dl riven gul lök50 g smör 2 dl matlagningsgrädde40 g fint riven parmesanost2 dl finhackad bladpersilja1 tsk chilipulver3 äggsalt och vitpepparSkala och koka rotfrukterna tills de är färdiga. Vinsås 3 msk strösocker2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor5 msk balsamvinäger5 dl rött vin5 msk kalvfondmaizenapulver25 g smörsaltSmält socker med tomatpuré i en gryta. 2 dl balsamvinäger. 100 g selleri. 5 msk balsamvinäger
Salta, peppra och tillsätt lök, selleri och vitlök. Häll i linser, vin, vatten och balsamvinäger. Strimla selleristjälkarna i 1 cm bitar och skär svampen i kvartar. 400 g rotselleri. 2 selleristjälkar. 1 msk balsamvinäger
Strimla moroten och selleristjälkarna till tunna tändsticksstavar. Tillsätt selleri, morot, chili och salladslök och fräs i 2–3 minuter. 3 blekselleristjälkar. 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger. 600 g flankstek eller entrecôte i hel bit 3 klyftor vitlök 4 cm ingefära 1 morot 3 blekselleristjälkar 2 röda chilifrukter 6 salladslökar neutral matolja till stekning. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Salta, peppra och tillsätt lök, selleri och vitlök. Häll i linser, vin, vatten och balsamvinäger. Strimla selleristjälkarna i 1 cm bitar och skär svampen i kvartar. 400 g rotselleri. 2 selleristjälkar. 1 msk balsamvinäger
Skala sellerin. Kör in en stektermometer och in i ugnen tillsammans med sellerin. Arrangera köttet med rotsellerin, portvinssåsen och brysselkålen på tallrikar
För er som inte vet vad caponata är kan jag berätta att det är en siciliansk grönsaksröra som huvudsakligen består av aubergine, selleri, tomat, lök, vitlök, kapris, pinjenötter, russin och oliver
Skiva sellerin, hacka/pressa vitlöken, hacka löken och dela tomaterna i mindre bitar. Stek selleri, lök, vitlök och tomatpuré i olivolja (ta rätt mycket
Stek först löken i olja, tillsätt sedan selleri och morot. 3 st selleristjälkar. 1 tsk socker eller balsamvinäger (sötman stärker tomatsmaken). Relaterade Tomatsoppa, 4 portioner 3 st selleristjälkar. 1 tsk socker eller balsamvinäger (sötman stärker tomatsmaken)