Seljanka recept

Seljanka gjord på lax

Seljanka gjord på lax

Ansa grönsakerna och strimla dem fint. Smält smöret i ensoppkastrull och fräs grönsakerna mjuka, ca 5 minuter

Seljanka - rysk laxsoppa

1. Skär laxen i 2-3 cm stora skinn- och benfria bitar. Ställ dem kallt tills de ska användas. 2. Skölj och skär purjolöken i bitar

Seljanka, rysk fisksoppa

1. Putsa laxen och skär den i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Skala och skär morötter, palsternacka och gurka i tärningar

Seljanka – rysk laxsoppa

Koka upp fiskbuljongen och lägg i alla ingredienser till soppbuljongen. Låt sjuda ca 15 minuter. Fräs grönsakerna i oljan i en stor kastrull

Seljanka

Skär laxen i 2-3 centimeter stora, skinn- och benfria bitar. Ställ dem kallt tills de ska användas. Fräs purjolök, morötter, potatis, palsternacka och rotselleri i smöret i en stor gryta, utan att de tar färg