Det här skulle bli en supersnygg matbild var tanken men jag blev rädd så jag hann bara ta en bild. Ett vilt djur som skrek under min altan när jag skulle fota
Hetta upp smör i en traktörpanna. Sej är en brutalt underskattad fisk. Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, och jag kommer skriva om det många gånger än, eftersom det är alldeles för vanligt att sejen avfärdas enbart på grund av sitt något trista yttre
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Strimla purjolöken, paprikorna och morötterna och fräs dem i smöret. Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej
Smör, till stekning. Stek gyllene på båda sidor i smör. Smör, till stekning. 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort). 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort)
Panera filéerna runt om i mjöl och stek dom i smör och olja tills de fått fin färg på varje sida. Och utan att snacka så mycket mer så går vi vidare i refrängen och bjuder er på dagens recept, sej med gula betor och kapris
Jag brukar komplettera denna typ av rätt med en god olivolja eller skirat smör för att öka på mängden fett som jag behöver för att hålla mig mätt och nöjd
Stek fiskfiléerna i smör på medelvärme i en stekpanna. 2st (ca 300g) Fiskfiléer exempelvis från sej eller torsk. 1dl Vetemjöl2st Ägg2dl StröbrödHavssalt & vitpeppar från kvarnca 4msk Smör till stekningenRotselleri- & pepparotssallad. Alternativt så köper du färdigfiléad och panerad fisk, penslar med flytande smör och lägger i en ugnsfast form och tillagar på 175g i ugnen, tills de blir frasiga och får en fin stekyta. ca 4msk Smör