Sej smör recept

Rimmad sej med smör och pepparrot

Rimmad sej med smör och pepparrot

Det här skulle bli en supersnygg matbild var tanken men jag blev rädd så jag hann bara ta en bild. Ett vilt djur som skrek under min altan när jag skulle fota
Sej i pepparrotssås

Sej i pepparrotssås

Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Idag ska vi prata om fisk tänkte jag, och närmare bestämt sej
Panerad sej

Panerad sej

smör och rapsolja att steka i. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Sej i panna med vitt vin, dijonsenap och örter

Sej i panna med vitt vin, dijonsenap och örter

Hetta upp smör i en traktörpanna. Sej är en brutalt underskattad fisk. Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, och jag kommer skriva om det många gånger än, eftersom det är alldeles för vanligt att sejen avfärdas enbart på grund av sitt något trista yttre
Sej i ugnen med krispig topping

Sej i ugnen med krispig topping

Lägg smör, bröd, senap och paprikapulver i en matberedare och kör till en smulig massa. 1500 g sejfilé. 120 g smör, kallt
Dillstekt sej med rökigt mos

Dillstekt sej med rökigt mos

Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Sej med salsa verde och pancetta

Sej med salsa verde och pancetta

4 sejfiléer (á 150 g) 3 msk kapris (kaprisbär) 400 g vaxbönor 100 g smör extra virgin olivolja 150 g pancetta, tärnad 2 msk persilja, hackad 2 msk basilika, hackad 2 msk gräslök, hackad flingsalt
Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Strimla purjolöken, paprikorna och morötterna och fräs dem i smöret. Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej
Sprödbakad sej med hemmagjord remouladsås

Sprödbakad sej med hemmagjord remouladsås

Smör, till stekning. Stek gyllene på båda sidor i smör. Smör, till stekning. 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort). 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort)
Sej, passande för en lillelördag!

Sej, passande för en lillelördag!

Panera filéerna runt om i mjöl och stek dom i smör och olja tills de fått fin färg på varje sida. Och utan att snacka så mycket mer så går vi vidare i refrängen och bjuder er på dagens recept, sej med gula betor och kapris
Ångad sej med kålsallad

Ångad sej med kålsallad

Jag brukar komplettera denna typ av rätt med en god olivolja eller skirat smör för att öka på mängden fett som jag behöver för att hålla mig mätt och nöjd
Stekt sej med romsås och dillgurka

Stekt sej med romsås och dillgurka

600 g sejfilé, utan skinn 2 dl rågmjöl 50 g smör 2 msk olivolja 1 citron 2 msk stenbitsrom 3 dl crème fraîche 0,5 dl gräslök, finskuren 1 tsk dijonsenap 1 knippe dill 1 ask krasse 1 gurka salt peppar
Panerad sej med rotselleri- och pepparotssallad

Panerad sej med rotselleri- och pepparotssallad

Stek fiskfiléerna i smör på medelvärme i en stekpanna. 2st (ca 300g) Fiskfiléer exempelvis från sej eller torsk. 1dl Vetemjöl2st Ägg2dl StröbrödHavssalt & vitpeppar från kvarnca 4msk Smör till stekningenRotselleri- & pepparotssallad. Alternativt så köper du färdigfiléad och panerad fisk, penslar med flytande smör och lägger i en ugnsfast form och tillagar på 175g i ugnen, tills de blir frasiga och får en fin stekyta. ca 4msk Smör