Sej creme fraiche recept

Ugnsbakad sej med dillsås och citrongurktopping

Ugnsbakad sej med dillsås och citrongurktopping

Rör ner crème fraiche och dill. Ugnsbakad sej med gurktopping. Ugnsbakad sej med gurktopping. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. 1 dl crème fraiche. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. 1 kycklingbuljongtärning 1 dl crème fraiche
Sej i panna med vitt vin, dijonsenap och örter

Sej i panna med vitt vin, dijonsenap och örter

Tillsätt crème fraiche och dijonsenap, och blanda väl. Sej är en brutalt underskattad fisk. Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, och jag kommer skriva om det många gånger än, eftersom det är alldeles för vanligt att sejen avfärdas enbart på grund av sitt något trista yttre
Stekt sej med romsås och dillgurka

Stekt sej med romsås och dillgurka

600 g sejfilé, utan skinn 2 dl rågmjöl 50 g smör 2 msk olivolja 1 citron 2 msk stenbitsrom 3 dl crème fraîche 0,5 dl gräslök, finskuren 1 tsk dijonsenap 1 knippe dill 1 ask krasse 1 gurka salt peppar
Bakad sej med palsternacka

Bakad sej med palsternacka

600 sejfilé. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg palsternackorna i en ugnssäker form. Klicka över lite smör, salta och peppra
Enklaste förrätten och starstruck.

Enklaste förrätten och starstruck.

Det har hitintills visat sej vara ett alldeles utmärkt beslut och redan nu tänkte vi bjuda er på vår förrätt som vi blev väldigt nöjda med
Västerbottenpaj, glutenfri och lchf.

Västerbottenpaj, glutenfri och lchf.

Vi gör alltid som så att vi köper JUMBO, kokar ny lag - inte svårt alls - som vi sedan låter de röda blötdjuren ligga och löga sej i under ett dygn
Plockad mat och rött vin

Plockad mat och rött vin

Eller så känner ni bara för att festa till det lite extra utan att behöva stå i värmen från spisen (eftersom vi kallt räknar med att värmen håller i sej
Jamie Olivers lasagne, en hit!

Jamie Olivers lasagne, en hit!

Röra samman osten med crème fraiche så är det klart, hur mycket lättare kan man göra det för sej. Nej, detta är matlagning som lämpar sej en ledig dag för det tar någon timme, det ska vi inte sticka under stol med, men belöningen man får när man hugger in är så väl värt tiden det tar
Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp
Fiskburgare av lax och torsk

Fiskburgare av lax och torsk

5 hg färs av torsk eller sej. 1 dl cremefraiche. 5 hg färs av torsk eller sej. Färsk fisk blir bäst i dessa goda  ”Wallenbergare”
Kyckling i sås. ?

Kyckling i sås. ?

Grädde/cremefraiche/soja/kalvfond som värms(för att inte skära sej) hällts över strimlad kyckling som går klart i ugnen
Förrätt och varmrätt från havet

Förrätt och varmrätt från havet

Som ett lyckligt sammanträffande så bestämde sej faktiskt sommarvärmen och solen att göra fru M sällskap redan idag, troll har tur - eller hur är det nu man säger
Hel kyckling med äpple i lergryta

Hel kyckling med äpple i lergryta

Under tiden som maten lagar sej själv kan du dona med något annat som behöver göras, tvätta, städa eller koppla av med en bra bok och några chokladpraliner
Potatis, bakad och gratinerad.

Potatis, bakad och gratinerad.

Ikväll ska vi stilla en ytterst hungrig nerv i våra kroppar, närmare bestämt Thailandsnerven Den har gjort sej påmind ganska länge nu, det har ryckt och dragit i den i flera dagar och då är det dags för lite Pad Thai i köket