Sega maränger recept

44 Spara
Franska sega maränger

Franska sega maränger

Håll i chokladsåsen i bunken och dra genom den endast någon gång, så marängen blir lite marmorerad. ) Här kommer ett toppenrecept, som är himla enkelt, på franska sega maränger
37 Spara
Sega maränger

Sega maränger

Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
25 Spara
Sega maränger med choklad

Sega maränger med choklad

Så idag blev det sega maränger med choklad som säkert kommer att passa bra ihop med morgondagens glass
11 Spara
Sega maränger med choklad & hackade nötter

Sega maränger med choklad & hackade nötter

Viktigt att du inte slutar vispa, då marängerna annars kommer sjunka ihop i ugnen (Leila Lindholm). Ställ bunken över vattenbad med termometer
20 Spara
Franska sega maränger

Franska sega maränger

Klicka ut små maränger antingen rakt på en plåt eller med bakplåtspapper över. Blanda socker och äggvita lite grann i en rostfri skål
17 Spara
Sega Maränger

Sega Maränger

Målet är att få dem spröda på ytan och lite sega i mitten. Detta recept är snäppet mer avancerat än vanliga maränger där man bara vispar smeten
6 Spara
Sega maränger

Sega maränger

Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten. 1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft
85 Spara
Maränger

Maränger

Det blev precis som jag ville ha dom, spröda eller hur jag nu skall förklara, inte sega alltså. Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
35 Spara
Små sega, krispiga chokladkakor

Små sega, krispiga chokladkakor

Som så många andra av mina söta recept så kommer detta från Jenny.   Jag skulle vilja säga att kakorna påminner om både kladdkaka och maräng
16 Spara
Maränger med choklad- lättgjorda

Maränger med choklad- lättgjorda

Segamaränger utan krångel kallar jag dessa. Ja de blir väl inte riktigt lika sega som de man vispar över vattenbad, mer åt det ”frasigasega” hållet
13 Spara
Geisha maränger

Geisha maränger

Jag lät mina stå kvar i eftervärmen i ugnen med en grytvante mellan luckan och spisen och sen glömde jag dom där över natten och då var dom perfekta enligt mig, dom släppte lätt från bakplåtspappret och var krispiga på ytan och sega i mitten
11 Spara
Sega chokladkakor med Marabou Japp

Sega chokladkakor med Marabou Japp

De här sega chokladkakorna är helt magiska. Sega chokladkakor. De blir sega och härligt "marängiga" i konsistensen och chokladen kom verkligen rill sin rätt i den här kakan
9 Spara
Jättegoda Maränger

Jättegoda Maränger

De smakar jättegott, älskar att de är sådär lite smuliga och sega samtidigt, underbart. Maränger. Spritsa eller klicka marängerna med en sked på en plåt klädd i bakplåtspapper
7 Spara
Franska maränger med choklad!

Franska maränger med choklad!

Kikar in lite snabbt med ett recept på franska maränger, ibland blir man bara så sugen helt enkelt. Smält chokladen och rör ned den i margängen (rör endast lite för att få ett fint mönster på marängerna)
6 Spara
Franska maränger

Franska maränger

Marängerna ska vara aningen sega i mitten, då är de som godast. Till min systersons födelsedagskalas gjorde jag maränger i vitt och babyblå, det är så fint att ställa fram på dessertbordet i en vacker glasburk
6 Spara
Katalanska Maränger

Katalanska Maränger

Då test bak oftast blir i mindre antal än vad vi är folk på jobbet passade jag på att även göra maränger
6 Spara
Sega och krispiga lakritsmaränger

Sega och krispiga lakritsmaränger

Sätt ugnen på 120 grader. Vispa äggvitorna (med elvisp) tillsammans med ättikan. Börja vispa långsamt för att sedan öka hastigheten gradvis tills smeten blivit ett hårt skum
5 Spara
Maränger med jordgubb och vit choklad

Maränger med jordgubb och vit choklad

Idag blev det iallafall Sega, härliga maränges med smak av denna underbara vita choklad med smak av jordgubbar och grädde
5 Spara
Franska maränger

Franska maränger

Hårda utanpå, sega och helt underbara inuti. Varför har jag inte gjort sånna här maränger fler gånger för
4 Spara
Mini maränger med smak av lakrits

Mini maränger med smak av lakrits

vill du dom ska bli sega så 45 minuter =) Klart 3 äggvitor. Du behöver. 3 äggvitor ca 1 dl. 2 dl socker. 1 krd ättiksprit
3 Spara
Katalanska maränger

Katalanska maränger

Maränger är bland det godaste jag vet och här kommer ett recept på den stora, fluffiga, sega sorten. För chokladmaränger – smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig
3 Spara
Maränger i massa smaker!

Maränger i massa smaker!

Sega maränger. Sega, krispiga eller fluffiga. Det är aldrig fel att slänga ihop några härliga maränger i någon kul färg eller härlig smak
3 Spara
Maränger i Massor!

Maränger i Massor!

Marängerna ska vara aningen sega i mitten, då är de som godast. I tisdags bakade jag maränger, massor med maränger
3 Spara
Maränger

Maränger

Då blir de lite sega och goda i mitten. Spritsa sedan ut 60-70 små maränger på en plåt med bakplåtspapper
3 Spara
Sega Polkapavlova

Sega Polkapavlova

Jag gjorde ganska många maränger så jag kommer att dela med mig av ett lite mindre recept. När marängerna har svalnat kan du smälta chokladen
3 Spara
Maränger

Maränger

Lägg marängerna i en lufttät kakburkburk, annars blir de mjuka och sega. Droppa i några droppar röd karamellfärg om du vill ha marängerna rosa i färgen
2 Spara
Hemgjorda maränger

Hemgjorda maränger

Klicka ut maränger på bakplåtspapper. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum med elvispen
2 Spara
Hallon maränger -eller hindbær marengs

Hallon maränger -eller hindbær marengs

Själv tycker jag att de är godast om de är lite mjuka eller i alla fall sega innuti. Maränger går alltid åt
2 Spara
Fluffig maräng

Fluffig maräng

De här receptet ger ca 8 riktigt goda, fluffiga och sega maränger. De här receptet ger ca 8 riktigt goda, fluffiga och sega maränger
2 Spara
Sega chokladcookies

Sega chokladcookies

Hittade ett spännande recept hos By jo with love häromdagen och kunde förstås inte låta bli att testa
2 Spara
Maräng!

Maräng!

Man vill ha dem spröda fast lite sega inuti. Fick värsta suget att baka maränger igår. Jag använde mig av Leilas recept i a piece of cake fast halverade det då jag insåg att jag inte ville baka maränger halva natten
1 Spara
Färgglada maränger

Färgglada maränger

För att det skulle bli lite roligare gjorde jag också egna färgglada små maränger till. Tre som fick var sin färg, grön, röd och blå och en bunke med lite mer "smet" som fick förbli vit då jag ville ha melerade maränger och inte helt färgade
1 Spara
Maräng Spöken

Maräng Spöken

När marängerna var färdiggräddade och hade kallnat gjorde jag ögon och mun med smält choklad. Maränger
1 Spara
Sega choklad och nougatmaränger

Sega choklad och nougatmaränger

Marängerna är smaksatta med en god mörk choklad och nougat som ger en fin smakbrytning mot den annars ganska söta marängsmeten
0 Spara
Maräng m. nutella & bär

Maräng m. nutella & bär

Sega inuti och krispiga på utsidan. Jag gjorde mina maränger ganska stora men där gör du som du vill. Funkar lika bra att spritsa ut marängerna också
0 Spara
Sega chokladmaränger!

Sega chokladmaränger!

                                               Här gäller det att se upp för dessa är verkligen beroendeframkallande
0 Spara
Sega chokladcookies

Sega chokladcookies

Jag passar på att dela en gammal favorit, nämligen härligt sega, något marängiga och underbart chokladiga cookies som du snor ihop i ett nafs
12 Spara
Blå Marmorerade Maränger

Blå Marmorerade Maränger

Dom blev så goda, härligt sega och för att inte tala om citronsmaken…. Blå maränger med citronsmak. Jag tror jag har fått en egen ny favorit att baka – Maränger
7 Spara
Riktigt goda maränger

Riktigt goda maränger

Spröda på ytan och lite sega inuti. Äggvitorna som blev över bakade jag maränger av. Jag har bakat olika sorters marängtårtor och macaroons, men aldrig vanliga maränger
2 Spara
Kan tant baka kaka med rabarber och maräng?

Kan tant baka kaka med rabarber och maräng?

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (använde själv en som var ca 20x30 cm), lägg på rabarberbitar och täck sist med den sega marängmassan
2 Spara
Mina bästa maränger

Mina bästa maränger

Det som jag tycker är så bra med just detta recept är att de inte är för söta, men har perfekt konsistens, dvs spröda på utsidan och sega inuti trots att de inte gräddas särskilt länge
1 Spara
Hemmagjord DAIMGLASS med maränger

Hemmagjord DAIMGLASS med maränger

Dom ska inte vara rinniga i mitten men gärna lite fuktiga, då får man den där härliga sega konsistensen
1 Spara
Mini Meringues – Mini Maränger

Mini Meringues – Mini Maränger

Frasiga på utsidan och sega på insidan – precis som dom ska vara. Något jag verkligen tycker om är maränger
1 Spara
Små söta maränger…

Små söta maränger…

Dessa blir knapriga på utsidan och härligt sega inuti…. Till påsken använder vi mängder av ägg så varför inte göra smarriga maränger till fikat
0 Spara
MAKALÖST GODA MARÄNGER

MAKALÖST GODA MARÄNGER

Jag ska vara ärlig, jag brukar strunta i att stänga marängpåsen för att få marängerna att bli sådär härligt sega i mitten
91 Spara
Schwarzwaldtårta

Schwarzwaldtårta

Bottnarna blev lite smått sega och mer mjuka än frasiga och de påminde en del om Nutella i smaken. Igår gjordes här första tårtan på evigheters evigheter
56 Spara
Kladdiga Nutella Cookies

Kladdiga Nutella Cookies

Dessa blev mjuka och sega som kladdkaka. Mums. Hittade ett smaskigt och enkelt recept från bloggen Bakverk och Fikastunder som jag var tvungen att testa
44 Spara
Marängtårta med jordgubbar och Dulce de leche.

Marängtårta med jordgubbar och Dulce de leche.

Marängbottnarna blev perfekta, lagom sega inuti, spröda och frasiga utan på. Anki fick en idé om att baka maränger, något som aldrig lyckats tidigare pga vår gamla dåliga ugn, sen täcka marängerna med grädde, jordgubbar och sån där kolasås som vi läst om i flera andra bloggar
27 Spara
Pavlova med lemoncurd och vaniljgrädde

Pavlova med lemoncurd och vaniljgrädde

De ska vara mjuka och sega i mitten. Låt marängerna vara kvar tills ugnen svalnat helt, det kan hända att de krackelerar lite under den här torkningstiden, men det gör absolut inget
26 Spara
Rosa Polkagrismaränger

Rosa Polkagrismaränger

Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på  maräng kommer från Leila Lindholms bok  A Piece of cake
18 Spara
Pavlovabakelser med lemoncurd

Pavlovabakelser med lemoncurd

Bred ett lager citronkräm på marängerna, fyll sedan med lättvispad grädde och färska bär, exempelvis blåbär, hallon och jordgubbar
17 Spara
Ice cream dreamcake

Ice cream dreamcake

Jag har endast gjort glasstårtan med Daim, kolakrokanten passar super bra i glassen och ihop med den sega mandelmarängen
12 Spara
Chokladmaränger

Chokladmaränger

Jag brukar alltid bli missnöjd när jag gör maränger. Till ca 16 st mellanstora maränger. Grädda marängerna i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter, de får gärna vara lite kladdiga och sega i mitten. ca 16 st mellanstora maränger
10 Spara
Frosen Strawberry Cheesecake

Frosen Strawberry Cheesecake

Chokladsås, jordgubbscheesecake, hyvlad mörk choklad och sega maränger. Servera till färska jordgubbar eller varför inte choklad- eller kolasås och kanske några maränger på toppen
9 Spara
Minichokladpavlovas med jordgubbar

Minichokladpavlovas med jordgubbar

De ska ha fått en fin yta, men fortfarande sega i mitten och samtidigt inte för lösa. Minipavlovas blir otroligt dekorativt att servera till efterrätt så att varje person får varsin, men om man då har ätit två rätter innan kan det passa bra att göra lite mindre maränger så att det inte blir för mastigt
8 Spara
Lakritsmaräng

Lakritsmaräng

Kolla under tiden dom gräddar, de ska vara lite sega i mitten. Lägg marängen i en tät burk när de kallnat så att de inte blir sega
7 Spara
Polkamaränger! Julgodis

Polkamaränger! Julgodis

De skall vara sega inuti och torra utanpå. Polkamaränger. Jag gillar maränger, tyvärr kan man ju inte äta dem jämt och ständigt, då de i stort sett endast är socker och äggvita, haha ^_^ Men någon maräng til jul kan man ju unna sig, och jag tycker om maränger med lite smak, och vad passar väl till jul om inte polkagrisar
7 Spara
Marängsnitt

Marängsnitt

Väldigt gott med den sega marängen på den fasta kakan. Dessa goda kakor bjöd farmor på när hon fyllde år för två veckor sedan, så ihelgen bakade jag dom själv