Sega mandelkakor recept

Sega, goda & dekorativa mandelkakor

Sega, goda & dekorativa mandelkakor

9/10 Superhärligt sega och goda. Perfekt tilltugg till kaffet, istället för filmgodis, eller som gå-bort-present för middagsbjudningen
Dubbla mandelkakor

Dubbla mandelkakor

Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Sega russinkakor

Sega russinkakor

Sega russin- och mandelkakor. Finns det något godare än amerikanska supersega cookies. Sega kolakakor. Sega tranbärskakor
Mandelkakor med amaretto

Mandelkakor med amaretto

Här har vi mumsiga små mandelkakor som är lite sega i mitten. Kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiggräddare
Mandelkakor med kokossocker

Mandelkakor med kokossocker

Amaretti är små italienska mandelkakor som är knapriga, men samtidigt sega i konsistensen inuti. Man bakar mandelkakorna enkelt med tre ingredienser
Mandelkakor med mynta och lime

Mandelkakor med mynta och lime

Dessa är sega, goda och lite annarlunda. 100 gr sötmandel. 1,5dl florsocker. 1/2 -1 äggvita. rivet skal av en tvättad lime
#17 Dubbla mandelkakor

#17 Dubbla mandelkakor

Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Amaretti – italienska mandelkakor

Amaretti – italienska mandelkakor

Grädda i mitten av ugnen 6–8 minuter, kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga. Sätt ugnen på 200°C
Amaretti – italienska mandelkakor

Amaretti – italienska mandelkakor

Grädda i mitten av ugnen 6–8 minuter, kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga. 1 äggvita
Nyårs Meny 2016

Nyårs Meny 2016

Citrussallad med amarettosallad och Italienska mandelkakor. Grädda i mitten av ugnen 6–8 minuter, kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga
Vardagskakor

Vardagskakor

Sega russin- och mandelkakor. I min mammas ärvda gamla kokbok kallas de här kakorna för vardagskakor, vilket jag tycker säger en hel del om hur trevlig vardagen kunde vara förr
Affogato – espressoglass

Affogato – espressoglass

Kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga. Vill man göra den lite mäktigare serverar man den tillsammans med biscotti eller mandelkakor
Hallonmacarons

Hallonmacarons

Macaronsen smakade gott och var sega, men ändå mjuka. Lägg resten av mandelkakorna över som lock. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor

Bruna bröd

Sega russin- och mandelkakor. Bruna mandelkakor. Bruna bröd, eller kryddkakor, är en av mina absoluta favoriter på småkaksfronten
Chokladrutor med överblivna glöggnötter

Chokladrutor med överblivna glöggnötter

Sega russin- och mandelkakor. Kanske livets bästa grej att göra av överblivna glöggmandlar och russin (förutom glögg då) är de här sega chokladrutorna

Finska pinnar

Sega russin- och mandelkakor. Hos min mormor är sju sorters kakor inte så mycket en rekommendation som ett vedertaget minimum
Espressobollar med russin

Espressobollar med russin

Sega russin- och mandelkakor. En lite vuxnare sorts chokladbollar, med råsocker och russin och smak av espresso