Det här receptet är med i tidningen Hembakat 01/14. Det står att det blir 50 stk i tidningen men jag var inte i närheten av det antalet och jag tyckte jag skar mina i hyffsat små munsbitar
De har en underbar smak av kola och choklad samtidigt som de har en härligt seg konsistens. )Sega chokladkakor ca 70 st270 g smör2 dl strösocker85 g ljust muscovadosocker1 1/2 dl mörk sirap5 1/2 dl vetemjöl1 dl kakao1 1/2 tsk bikarbonat3 tsk florsocker1/2 tsk vaniljpulverSätt ugnen på 175°C. Sega chokladkakor ca 70 st
Älskar kakor med havregryn och kola. Man kan tro att den blir väldigt söt, men jag tyckte inte det utan det var lagom smak av kolan och tydlig havresmak
Men det finns en gammalfavorit som inte har choklad i sig och det är segakola snittar. Förra året gav jag bort kolasnittar i glasburkar till barnen förskolelärare
En chokladkaka allt i ett, choklad, nougat, hasselnötter och kola det kan ju inte bli annat än bra. Jag bara älskar toffifee, en seg kola omgiven av nougatkräm och mörkt choklad, sen hasselnöten i mitten är pricker över iet
Polkaknäck – Mintigt friska och sega små knäckkolor som man gör på ett litet kick. Den senaste tiden har jag känt ett närmast orimligt sug efter hemlagad kola
Chokladiga, sega i mitten och knapriga runt kanterna. Igår bakade jag dom här geniala kakorna. Det var så himla enkelt så jag tänkte att dom skulle bli misslyckade – men det är nog dom godaste cookiesarna jag ätit i mitt liv